Google deltar i protest mot SOPA


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 17. januar 2012, kl. 23:25

Verdens desidert største søkemotor, Google, vil delta i protesten mot Stop Online Piracy Act (SOPA). I morgen endrer de forsiden for å gjøre folk oppmerksomme på deres standpunkt når det gjelder det kontroversielle lovforslaget.

I en uttalelse har søkegiganten bekreftet at de vil delta i protesten, sammen med blant annet Wikipedia og Reddit, samt en rekke andre teknologiselskaper.

Like many businesses, entrepreneurs, and Web users, we oppose these bills because there are smart, targeted ways to shut down foreign rogue Web sites without asking American companies to censor the Internet. So tomorrow we will be joining many other tech companies to highlight this issue on our U.S. home page.

Det er uvisst hvordan Google-protesten vil foregå i praksis, men vi vet at de vil poste en link til en anti-SOPA-tekst.

Mørkt på Wikipedia

I går kom nyheten om at Wikipedia på onsdag vil stenge den engelske utgaven i et helt døgn. Dette fore å protestere mot SOPA. På den engelske utgaven vil det i morgen være instruksjoner for hvordan man kan nå Kongress-medlemmer på telefon. Wikipedia-gründer Jimmy Wales uttalte at han håpet folk ville smelte telefonlinjene når protesten starter.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB