Slik protesterer Wikipedia mot omstridt antipiratlov


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 16. januar 2012, kl. 21:00

Som en reaksjon mot den nye antipiratloven SOPA, har Wikipedias gründer Jimmy Wales besluttet å stenge den engelske utgaven av Wikipedia i 24 timer på onsdag.

På Twitter har Wales postet følgende melding:

På norsk: «Student-advarsel! Gjør leksene dine tidlig. Wikipedia protesterer mot dårlig lov på onsdag. #sopa».

Den engelske versjonen av Wikipedia har omtrent 25 millioner mennesker som besøker nettleksikonet daglig, ifølge Comscore.

Telefonstorm

Når Wikipedia stenges på onsdag, vil nettstedet bli erstattet med instruksjoner for hvordan man kan kontakte lokale kongressmedlemmer. Dette for å vise avsky mot den nye loven. Wikipedia-gründeren tilføyer på Twitter at han håper folk nå vil ringe så mye at telefonsystemet i Washington.

Dette er SOPA

Stop Online Piracy Act er et nytt lovforslag som skal opp til vurdering i kongressen i USA. Loven skal gå aggresivt ut mot piratvirksomhet ved at riksadvokaten får tillatelse til å sanksjonere nettsteder som bryter med oppahavsretten. Sanksjonene kan være å stenge nettstedene, samt stoppe eventuelle inntektsgrunnlag sidene har. Lovforslaget har blitt svært dårlig mottatt på internett, og flere demonstrasjoner og protester har funnet sted.

Les mer om SOPA på Wikipedia. 

Kilde. The Next Web

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB