Picnik – fantastisk bilderedigering på nett


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 17. januar 2012, kl. 07:00

Kort om tjenesten

  • Redigering rett fra nettleseren
  • Til dels avansert bilderedigering
  • Chrome-tillegg

Picnik lar deg redigere bilder direkte i nettleseren.

Picnik er en gratis tjeneste som lar deg redigere bilder rett i nettleseren. Dette kan være kjekt å bruke når du er ute og reiser og kanskje ikke har favorittprogrammet ditt tilgjengelig på datamaskinen.

Enkelt grensesnitt

Tjenesten har et flott grensesnitt som er enkelt i bruk. Etter du har lastet opp et bilde du ønsker å redigere, får du rask tilgang til de mest grunnleggende redigeringsfunksjonene. Her finner vi blant annet rotering, beskjæring, forminsking/forstørring og fargejusteringer. I tillegg tilbyr Picnik en autofix-funksjon, som automatisk justerer bildet for å gjøre det bedre.

Morsomme effekter

Noe av det mest spennende ved tjenestene, er alle effektene og morsomhetene man legge til. Ønsker du en kreativ ramme rundt bildet? Ikke noe problem. Ønsker du å legge tekst oppå bildet? Ikke noe problem. Picnik tilbyr altså både grunnleggende og til dels avanserte redigeringsmuligheter.

Gode delingsmuligheter

Når selve jobben med redigeringen er ferdig er et på tide på lagre bildet. Tjenesten er svært brukervennlig, og gjør også denne prosessen til en lek. Du velger selv om du vil lagre bildet som .JPG eller .PNG. Picnik er godt integrert med både Facebook, Twitter, Picasa og Flickr. I tillegg kan du sende bildet som en e-post direkte fra nettleseren.

Gratis, men…

Gratisutgaven av Picnik er etter vår mening svært godt. Man får enkelt tilgang til de mest grunnleggende redigeringsfunksjonene, samt til dels avanserte funksjoner. Det finnes likevel begrensninger. Når man er gratispassasjer går man glipp av en del funksjoner, blant annet en del effekter og mer avanserte verktøy.

For rundt 30 kroner i måneden får man tilgang til disse funksjonene.

Prøv Picnik her. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB