Spill av media trådløst fra datamaskinen til Playstation 3


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 31. januar 2012, kl. 23:10

Det er fullt mulig å streame video fra datamaskinen til Playstation 3. Alt man trenger er en trådløs router, PC/Mac og selvsagt en Playstation 3.

PS3 Media Server

Det første du må gjøre er å laste ned programmet som gjør det hele mulig – PS3 Media Server. Dette er et gratis program for både Windows, Mac og Linux.

Når du har dette programmet installert, kan du gå videre og følge stegene nedenfor.

Slik gjør du det

1: Skru på din Playstation 3, og la den stå på hjemmeskjermen.

2: Åpne PS3 Media Server, som du nettopp lastet ned og installerte.

3: Programmet vi nå oppdage din konsoll, og vise et bilde av en Playstation 3. Hvis dette mot formodning ikke skulle skje, navigerer du til videofanen på PS3-menyen, og velger «Søk for medaservere».

4: Velg så mappene som inneholder mediafilene du ønsker å streame til konsollen. Velg Navigation/Share settings, og trykk på plusstegnet for å legge til mapper. Velg så mange mapper som du ønsker.

5: Under «Video»-fanen på PS3-menyen skal det være et PS3 Media Server-ikon. Klikk på dette for å åpne oversikten over alle videofiler.

6: Klikk på din ønskede videofil. Dersom filtypen er støttet, vil den begynne å spilles av umiddelbart.

Kan oppleve hakking

Det som er fint er at vanlige funksjoner som blant annet spoling, pausing og kapittelhopping er støttet. Dessverre kan man oppleve en del hakking, siden alt streames gjennom internett. Med andre ord har hastigheten på din internettforbindelse mye å si for hvordan det hele oppleves.

Avhenger av kvalitet

Teknologia.no opplevde under testingen en del hakking, uten at vi vet helt hvorfor – vi hadde nemlig en god linje under testingen. Mange rapporterer imidlertid at avspilingen går helt fint, og at de ikke opplever hakking. Kvaliteten på mediafilen spiller selvsagt inn; en HD-film vil kreve mye mer båndbredde enn en .avi-film.

Test metoden, og gi gjerne tilbakemelding på hvordan det fungerte hos deg. Vet du av andre lignende tjenester? Ikke nøl med si fra.

Oppdatert: Etter innspill fra Stian i kommentarfeltet, har vi endret artikkelen noe, for å klargjøre enkelte ting. I tillegg har Stian følgende tips for at man skal oppleve mindre hakking:

Sjekk i ‘Transcoding settings’ og deretter under listen ‘Common settings’ i avsnittet ‘Video quality settings’. Der er det liste over present av ulike innstillinger for bl.a. bildekvalitet som skal streames og prøv følgende valget:
keyint=25:vqmax=5:vqmin=2 /* Good quality for HD Wifi Transcoding */.

For å utnytte maks av det man har så er god gammeldags kabel helt supert så man slipper wifi som er flaskehalsen her.»

Takk til Stian, for gode innspill.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB