Ny supertelefon fra HTC


Christofer Nygård
Publisert 27. februar 2012, kl. 00:28

HTCs nye supermobil, HTC «One X», ble annonsert på Mobile World Congress søndag, samtidig med den nye mobilserien til HTC, «One». (Foto: HTC)

Den taiwanesiske mobilprodusenten HTC annonserte i går sitt nye flaggskip, HTC One X. Smartmobilen får en 4,7 tommers skjerm, firekjerners prosessor, Tegra 3-grafikk, samt 1280×720 pikslers oppløsning.

Videre kan mobilen skilte med ny og forbedret kamerateknologi, noe HTC skal ha viet ekstra oppmerksomhet til. I tillegg til at kameraet åpnes på bare 0,7 sekunder, skal autofokustiden være redusert til kun 0,2 sekunder for å sikre skarpere bilder. Det er også integrert programvare for å automatisk justere fargebalanse og kontrast, slik at det ferdige resultatet blir enda bedre. Kameraets oppløsning er på 8 megapiksler.

Android 4.0 + Sense 4.0

HTC One-serien leveres med Android 4.0, også kalt «Ice Cream Sandwich», og en ny versjon av HTC eget Android-grensesnitt, HTC Sense 4.0.

HTC One-serien består av flaggskipet HTC One X, samt de to andre, billigere telefonene One S og One V. (Foto: HTC)

Fire kjerner

One X er en del av, og flaggskipet i, HTCs nye mobilserie kalt «One». Supermobilen, som ifølge HTC er en såkalt «all in»-mobil, skal ha det aller meste av teknologi innabords. Den er utstyrt med en firekjerners prosessor, som komplementeres av et Tegra 3-basert grafikkbrikkesett.

Utvendig har HTC valgt å gå utenfor sin komfortsone, og har utformet One X med polykarbonat, en type plast som er svært slitesterk og elastisk. Den samme teknologien finner man i dag i Nokias Lumia 800.

Til Europa i april

HTC One X kommer både til Europa og Nord-Amerika, og har fått en foreløpig slippdato satt til april. I USA vil telefonen bli eksklusivt tilgjengelig gjennom telefonioperatøren AT&T.

Den norske prisen på telefonen skal ifølge Amobil.no være 5 795 kroner for flaggskipet One X, samt henholdsvis 4 999 kroner og 2 999 kroner for de to andre telefonene i serien, One V og One S.

One-serien har allerede fått en norsk informasjonsside, som du finner på HTC sine nettsider.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB