FILM: Varg Veum – Kalde hjerter


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 29. mars 2012, kl. 23:17

En prostituert gjør seg klar for sin neste kunde. Musefletter, røde lepper og negllakk. Idet hun åpner døren, skjønner hun derimot at dette ikke kommer til å bli en helt vanlig dag på jobben.

På kontoret til Varg Veum banker det på døren. Inn kommer Siv med et oppdrag: Hun ønsker å finne lillesøsteren sin, Maggie, som ikke møtte opp til deres faste fredagslunsj. Varg tar på seg oppdraget som raskt blir mer innviklet når også søstrenes bror forsvinner.

Et ran av kyllinger med litt ekstra, ulovlig fyll, en kjeltring ved navn Malthus, og et knippe døde katter blir viktige ingredienser i Trond Espen Seims regissørdebut. I tillegg er han tilbake i hovedrollen som Varg Veum. Nok en gang imponerer han med sin sikre fremtoning. Resten av skuespillergjengen gjør derimot gode, men ikke minneverdige jobber. Det er blant annet noe med Lene Nystrøm som gjør at jeg ikke klarer å ta henne alvorlig.

Det samme som nevnt ovenfor gjelder også for filmen generelt; god, men ikke minneverdig. Den er også forutsigbar på den negative måten, med en badguy som ikke er så hemmelig som han burde være.

Kalde hjerter er en helt gjennomsnittlig krimfilm som ikke setter seg spesielt godt fast i hukommelsen. Er du Staalensen-fan, så vil den nok leve opp til dine forventninger og sine forgjengere, men som krimfilm generelt når den ikke helt opp.

 

 


INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Varg Veum – Kalde hjerter
Regissør:
Trond Espen Seim
Produksjonsår:
2012
Lengde:
1 t. 30 min.
Sjanger: Krim/thriller
Skuespillere:
Trond Espen Seim, Bjørn Floberg, Lene Nystrøm, Ingrid Olava, Mads Ousdal, Gitte Witt, Kim Sørensen

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB