Finn de beste applikasjonene


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 5. mars 2012, kl. 23:00

Windows, Mac, iOS, Android. Operativsystemene er mange, og applikasjonsutvalget er vanvittig stort. Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å finne frem til de applikasjonene man søker. Derfor ble vi svært glad da vi snublet over Quixey.

Vanskelig å finne frem i rotet

Quixey er et selskap som ble etablert i 2009. Deres formål var å løse et problem; nemlig at det vanskelig å finne gode applikasjoner blant de mange millionene som finnes. De var riktig nok klar over at de fleste plattformene har lister over applikasjoner, kategorisering og enkle søkemuligheter. Men å finne de virkelig gode applikasjonene, og nøyaktig det man leter etter – det var det verre med.

Søkemotor for applikasjoner

Deres løsning på problemet er en egen søkemotor for applikasjoner. På nettstedet www.quixey.com blir man møtt med et søkefelt, som enkelt og greit spør deg om hva du ønsker å gjøre. Ønsker du for eksempel å laste ned videoer fra YouTube, kan du for eksempel skrive «Download videos from YouTube». Og det er nå magien begynner.

Quixey vil automatisk søke etter det du etterspurte, og et resultat vil etter hvert dukke opp. Forhåpentligvis vil resultatene være mange, og du kan enkelt velge og vrake mellom ulike applikasjoner, som utfører oppgaven du etterspurte.

Velg plattform

I vårt tilfelle hvor vi ønsket å laste ned videoer fra YouTube, fikk vi mange treff. Og vi ønsket å utføre oppgaven ved hjelp av et Google Chrome-tillegg. Derfor valgte vi «Chrome Extensions» fra venstremargen. Dermed kunne vi velge et Chrome-tillegg som lot oss laste ned videoer fra YouTube.

Gratis og komersielle

Quixey lar deg altså velge blant en rekke enheter og operativsystemer. Det er dette som er den store styrken i tjenesten. Du velger også om du ønsker at kun gratisapplikasjoner skal dukke opp, eller at også at komersielle applikasjoner skal inkluderes i søket.

Vårt erfaring er at tjenesten er imponerende treffsikker, og er rett og slett en svært velfungerende applikasjons-søkemotor. Den fungerer, og gjør «app-leting» moro igjen.

Prøv tjenesten du også, på quixey.com

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB