Slik er nye iPad, som heter… «iPad»


Christofer Nygård
Publisert 7. mars 2012, kl. 20:18

Nye iPad har fått navnet «iPad». Bortsett fra det stemte det meste overens med ryktene, deriblant høyoppløst Retina-skjerm, raskere prosessor og støtte for LTE-teknologi for dataoverføring. (Foto: Apple)

Oppdatering 07.03.2012 kl. 2300: Norske medier melder om at nye iPad kommer til Norge 23. mars. Den kommer til USA og enkelte andre land om litt over en uke.

Mens medier og analytikere gjettet seg imellom på navnevalget av tredje generasjons iPad, satt Apple tilbake i fornøyelse. Ingen hadde rett. Neste utgave av iPad blir nemlig hetende nettopp det; «iPad», og ikke noe mer.

Det meste annet, derimot, stemte godt overens med ryktene. Som ventet blir iPad 3, som vi velger å kalle den i denne sammenhengen (herfra omtales den kun som «iPad»), utstyrt med en høyoppløst Retina-skjerm, økt prosessorhastighet og støtte for dataoverføringsteknologien LTA.

Den nye iPaden er 9,4 mm tjukk og veier ca. 0,65 kilogram.

«A5X»-prosessor

Det er i all hovedsak innmaten i iPad som er annerledes fra forgjengeren. Den nye prosessoren har fått navnet «A5X» og er basert på fire kjerner. Til tross for den økte prosessorhastigheten skal batterilevetiden opprettholdes på 10 timer, slik som iPad 2 (9 timer over 4G).

«Utrolig skjerm»

Apples nye konsernsjef, Tim Cook, uttalte på konferansen at den nye skjermen på iPad måtte oppleves for å gi et korrekt inntrykk. Den har en oppløsning tilsvarende 3,1 megapiksler, altså 2048×1536 piksler. Dette var ventet på forhånd, ettersom enkelte journalister hadde klart å få tak i et eksemplar i forkant av lanseringen.

Til sammenligning har iPad 2 en oppløsning på 1024×768, det er altså duket for en annen opplevelse av iOS-plattformen på nettbrett.

5 MP kamera

Det er kamera både foran og bak på iPad, det fremre med iSight-støtte og det bakerste med en oppløsning på 5 MP samt lysforsterker. Kamerautstyret på iPad skal være det samme som på iPhone 4S, med unntak av en lavere oppløsning. Det skal også være mulig å ta opp video i full HD (1080p).

4G LTE-teknologi

IPaden kommer også med nymotens dataoverføringsteknologi. 4G LTE innebærer en potensielt svært høy overføringshastighet.

Kilde: GDGT

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB