Snakker du i søvne?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. mars 2012, kl. 23:21

Mens mange sover musestille, ligger andre og prater – ofte uten at de vet det. Å snakke i søvne er ganske vanlig, og kanskje vanligere enn hva vi tror. For de fleste av de som snakker i søvne vet det ikke selv en gang.

Så hadde det ikke vært greit å finne ut om du er en av de snakkesalige om natten? I så fall er iPhone-applikasjonen Sleep Talk noe for deg.

Følger med hele natten

Når du forbereder deg på å innta drømmeland, legger du din iPhone på nattbordet, helst ganske nærme der du ligger. Gjennom natten vil Sleep Talk ta opp lyder som den registrerer. Disse lydene kan være hva som helst, men det mest interessante her er jo å finne ut om du er en natteprater. Applikasjonen tar ikke opp hele tiden, men trigges med en gang en lyd registreres.

Når du så våkner kan du enkelt finne ut om praten satt løst under søvnen. Og vi kan melde at det er en ganske ekkel følelse å høre seg selv snakke og lage lyder.

Avslør partneren din

Utviklerne av Sleep Talk reklamerer med at applikasjonen passer utmerket dersom målet er å avsløre snorkingen til partneren sin. Så du kan jo prøve selv?

Sleep Talk koster 7 kroner i App Store, og fungerer på iPhone, iPod Touch (2, 3 og 4. generasjon) og iPad.

Tre om Sleep Talk: 

– Jeg var ikke klar over at jeg snakket så mye i søvne som jeg gjør. Dritgøy. #Iheier

– Avdekker mye en ikke visste om seg selv. Morsomste app noensinne. #Britolina

– En genial app som fungerer fantastisk bra! Har ledd masse av alle lydene jeg lager når jeg sover og alle de andre folka man kan høre på der man kan dele opptakene sine. #Markusthemile

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB