Teknologijournalist forlater internett i ett år


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 30. april 2012, kl. 01:45

The Verge-journalist, Paul Miller, skal utfordre seg selv ved å være uten internett i et helt år. Teknologijournalisten vil ikke ha noen form for tilgang på internett, og han vil også unngå sending av SMS.

Bakgrunnen for prosjektet er at Miller ønsker å finne ut hvordan et liv uten nettilgang er. Han vil finne ut om det forandrer ham som person, og om livet hans vil bli fylt av mer meningsfulle aktiviteter og opplevelser.

Han vil se internett på avstand, og finne ut hva som virkelig er viktig i livet.

– I fantasien min vil jeg ved å forlate internett få det bedre med meg selv, bli mer kreativ, være en bedre venn, sønn og bror, en bedre Paul. Jeg vil fortsatt være den samme personen, men med et stort profesjonelt og personlig handikap.

Unner seg Nokia med «Snake»

Det høres kanskje ikke vanskelig å være uten internett i ett år , men mange tenker rett og slett ikke over hvor stor del av livene våre internett har blitt. Hvor stor den delen er, får nok Miller erfare nå.

For å gjøre forsøket komplett har Miller gått til anskaffelse av en gammel Nokia-telefon, men som heldigvis for Miller inneholder spillet Snake.

Vet ikke hvor lenge han klarer det

Om den teknologifrelste journalisten klarer å gjennomføre prosjektet gjenstår å se. Han innrømmer at det vil bli svært vanskelig, og at det like gjerne kan ta kun tre timer før han gir seg, og vender tilbake til internettet.

Vi ønsker Miller lykke til, og ser frem til å følge prosjektet videre. Kanskje burde flere gjøre som Miller?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB