Slik er Samsungs nye flaggskip


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 3. mai 2012, kl. 23:50

Det var knyttet store forventninger til Samsungs nyeste innovasjon, som skulle presenteres i dag. Ikke overraskende var det det oppfølgeren til Galaxy SII som ble avduket, og her får du en liten oversikt over hva som er nytt.

Stor skjerm

Stor skjerm og rå prosessor er noen av stikkordene for den nye modellen. Skjermen er av typen HD Super AMOLED, er på 4,8 tommer, og har en oppløsning på 720 x 1280 piksler. Teknologia har ikke hatt anledning til å teste telefonen enda, men flere som var til stede under presentasjonen, forteller at skjermen er fantastisk.

Firekjernes prosessor

På innsiden finner vi nå en firekjernes prosessor, med Samsungs nye Exynos 4 Quad-systembrikke. Denne skal være så kraftig at det går an å spille av video på den ene delen av skjermen, mens man gjør noe helt annet på den andre delen.

Frontkamera filmer i HD-oppløsning

Kameraet er nå på 8 megapiksler, og i tillegg er det et frontkamera på 1,9 megapiksler. Begge gjør videoopptak i 1080p, altså HD-oppløsning. Kameraet bak skal ifølge Samsung ikke har noen forsinkelse fra man trykker på utløserknappen, til bildet er tatt. Dette på grunn av dere såkalte «zero lag»-lukker.

Kunstig intelligens

Samsung Galaxy SIII kan ved hjelp av frontkameraet lese øyebevegelser. Blant annet gjør dette at skjemen vil være på så lenge man ser på den, slik at man kan lese lengre artikler uten å bli avbrutt. Andre bevegelser forstår den også. Dersom du har funnet frem et navn på kontaktlista og løfter telefonen opp mot øret, vil man automatisk ringe vedkommende.

Telefonen hører også på deg, ved hjelp av funksjonen S Voice. Dette kan sammenlignes med «Siri» for iPhone. Funksjonen lar deg for eksempel styre vekkerklokken, musikkavspilleren, volumet, tekstmeldinger, etc, med stemmen.

Fildeling med S-Beam

Noe som er nytt og spennende er måten man kan dele og flytte filer på. Ved hjelp av den nye funksjonen S-Beam kan man kopiere filer fra en Galaxy S III til andre tilsvarende telefoner, ved å legge mobilene med ryggen vendt mot hverandre.

Telefonen leveres med  Android 4, Ice Cream Sandwich, og lanseres i Europa 29. mai. Anbefalt utsalgspris er på 5300 kroner.

Teknologia.no vil komme tilbake med en utfyllende test av telefonen så snart vi har den i hendene.

 


 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB