FILM: Dredd 3D


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 26. september 2012, kl. 00:35

Mega City One er en by bestående av store boligblokker i betong, og kaos og uro herjer i gatene. Det finnes kun én rettsinstans med rett til å fange, prøve og dømme: Dommerne.

Peach Trees er én av byens betongkolosser, og når Judge Dredd får aspirantansvar og lar henne velge hvilken nødsamtale de skal besvare, havner de nettopp der. Men bak de lukkede dørene i byens verste strøk, skjer det mer enn Judge Dredd aner. Det hviskes om «Slo-mo», og folk krymper seg når de hører noen si «Ma-Ma». Og når en fange skal inn til avhør, finner Judge Dredd raskt ut at det ikke alltid er like lurt å la være og trykke på avtrekkeren.

Dredd er basert på tegneseriefiguren med samme navn. Dessverre passer ikke alltid tegnefilmer like godt på skjermen som på arket. Filmen mangler en grunnleggende historie utenom Judge Dredds litt uvanlige dag på jobben, og den røde tråden er så syltynn at den er umulig å få øye på.

Dredd blir en halvannen time lang visning av hvor tøff Judge Dredd er, og legger lite tyngde på de andre karakterene. Det er kun én scene som kan gi anelser av følelser fra birollene. Dette er scenen hvor aspiranten, Anderson, får et ekstremt tøft valg. Da kan jeg ane et hint av redsel, men likevel blir det hele så overflatisk at det blir lite troverdig.

Hele filmen oppleves som en katt og mus-lek rundt i Peach Trees, og klønete dialog mellom karakterene gjør ikke filmen bedre. Judge Dredd, som aldri tar av seg masken, har ikke særlig mye mimikk å spille på, men det har ikke de andre karakterene heller.

Det er noen ganske kule våpen Judge Dredd og aspiranten drar frem fra baklomma, og skurkene har også ett og annet ess i ermet. Disse er med på å holde filmen oppe fra bunnen, selv om jeg føler at jeg har sett de samme eksplosjonene og drapene tusen ganger før.

Dredd er kanskje midt i skuddet for ihuga action-fans, og det er fascinerende og se hvordan regissøren tenker seg fremtiden. Action-nivået er høyt, men til syvende og sist når ikke Judge Dredd opp blant de tøffeste gutta.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
Dredd 3D
Regissør:
Pete Travis
Produksjonsår:
2012     Premiere: 28. september 2012
Lengde:
1 t. 35 min.
Sjanger:
Action/sci-fi
Skuespillere:
Karl Urban, Olivia Thirlby, Rakie Ayola, Lena Headey, Warrick Grier, Wood Harris
Tagline:
«Judgment is coming»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: