Apple slapp ny iPad og iPad mini


Christofer Nygård
Publisert 24. oktober 2012, kl. 00:37

iPad Mini har en skjerm på 7,9 tommer, og er hakket mindre enn storebroren på 9,7 tommer. Skjermoppløsningen er på 1024×768. (Foto: Apple)

De fleste ryktene viste seg å stemme, etter Apple holdt konferanse i Cupertino i California onsdag kveld.

– Apple introduserte onsdag kveld iPad mini, et helt ny iPad som er 23 prosent tynnere og 53 prosent lettere enn tredje generasjon iPad, skriver Apple i en pressemelding.

I tillegg til iPad Mini ble det også sluppet en fjerde generasjons iPad i «normal» størrelse. Denne modellen har høyoppløst Retina-display, slik som forgjengeren, men kommer også med en A6X-prosessor.

A6X-prosessorbrikken skal være «inntil dobbelt så rask som forgjengeren», skal vi tro Apple selv. Batterilevetiden er som før, mens grafikkegenskapene har blitt kraftig forbedret.

Den nye iPad konstituerer fjerde generasjon iPad og anses altså som en hel generasjon nyere enn iPad-en som ble sluppet tidligere i år.

7,9-tommer skjerm

Det har vært rettet stor interesse rundt skjermstørrelsen på en eventuell iPad Mini, og den 7,9″ skjermen som ble presentert onsdag kveld, viste seg å plassere seg i samme størrelsessjiktet som blant annet den mindre utgaven av Galaxy Tab.

– Hver tomme er iPad, men likevel i et nytt og revolusjonerende design så lite at du kan holde det i én hånd, skriver Apple om produktet i sin pressemelding.

Skjermoppløsningen blir på 1024×768 for iPad Mini, langt unna oppløsningen på de høyoppløste Retina-skjermene, mens lagringskapasiteten varierer mellom utgavene. Kundene får valget mellom 16, 32 eller 64 GB lagringsplass.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB