Nå kommer det nye Star Wars-filmer


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 31. oktober 2012, kl. 01:00

Walt Disney har kunngjort at de kjøper filmselskapet Lucasfilm for 4 milliarder dollar, med planer om å lansere nye Star Wars-filmer. Den første filmen, Star Wars episode 7, vil etter planen komme i 2015. Det er foreløpig ikke satt noen dato for de Episode 8 og 9, men de skal komme før 2020. Det er ventet at det vil komme filmer også etter Episode 8 og 9.

Gir Star Wars til en ny generasjon

Avtalen mellom Disney og Lucas innebærer både aksjer og pengeoverføringer. Halvparten av de 4 milliarder dollar vil være i kontanter, mens 40 millioner vil være aksjer.

– Det er nå tid for å gi Star Wars videre til en ny generasjon av filmskapere. Jeg har alltid trodd på at Star Wars kan leve etter meg, og jeg synes det var viktig å sørge for at det gjør det, mens jeg ennå lever, sa Lucas i en uttalelse.

Disney sier at Star Wars også vil dukker opp i flere spill i fremtiden

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB