Netflix brukte piratundertekst


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 22. oktober 2012, kl. 10:49

I forrige uke ble Netflix lansert her i Norden. I et av landene, Finland, gikk ikke de første dagene så rolig for seg. Videostrømmetjenesten presterte nemlig å bruke piratundertekster på noen av sine programmer. Undertekstene var laget av brukere, uten tillatelse fra skaperne av innholdet.

Netflix beklaget og så alvorlig på det hele. De lovte å fjerne undertekstene med en gang.

– Vi kjøper filmer og TV-serier fra mange forskjellige distributører. Vanligvis tilbyr disse undertekster. Nå skal vi undersøke hvordan disse undertekstene dukket opp på en av våre serier. Vi har fjernet de aktuelle seriene fra Netflix inntil videre. Vi er en lovlig tjeneste og betaler mye penger for TV-seriene og filmene på Netflix, inkludert undertekster, uttalte Netflix til nettstedet Torrentfreak.com.

Netflix ble også lansert i Norge i forrige uke, og tjenesten fikk også mye oppmerksomhet her til lands. Piratundertekster har imidlertid ikke vært et problem i Norge foreløpig.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB