Scott Forstall forlater Apple


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 31. oktober 2012, kl. 00:25

I går sprakk nyheten om at Apples iOS-sjef Scott Forstall forlater selskapet. Forstall, som av mange har blitt sett på som en potensiell etterfølger til Tim Cook, forsvinner etter nyttår. Frem til da skal han være rådgiver for Cook.

Ville ikke beklage

Årsaken til at Forstall forlater selskapet skal i følge flere troverdige kilder være at han nektet å skrive under på beklagelsesbrevet Apple sendte ut i forbindelse med kartfiaskoen i iOS6. Brevet Apple sendte ut, ble skrevet under av sjefen Tim Cook, men ikke Forstall. Grunnen til at Forstall nektet å skrive under, skal ha vært fordi han mente at kartproblemene ikke var så store som påstått, og at alt var overdrevet.

Forstall skal ha vært en kontroversiell mann i Apple. Flere skal ha hatt store problemer med å forholde seg til iOS-sjefen. Jony Ive skal blant annet ha nektet å være i samme rom som Forstall.

Både New York Times og CNNMoney bekrefter historien. Apple selv har imidlertid ikke sagt noe om saken.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB