FILM: The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 16. november 2012, kl. 12:25

Bellas øyne har blitt røde, og huden er kald. Hun har også fått sin egen spesielle evne. Men det er ikke hennes nye tilstand som opptar henne, men datteren Renesmee. Cullen-familien lever side om side med ulver, og alt er perfekt; helt til en slektning ser Renesmee plukke snøfnugg. Volturi-klanen er plutselig på vei, og de kommer ikke i fred.

Det er vanskelig å skrive hva Breaking Dawn Part 2 handler om, uten å fortelle for mye. Alt i filmen henger sammen, og mange har nok lest boken og vet allerede hva som vil skje. Selv for oss som ikke har lest boka, er det kanskje ingen overraskelse at filmen bygger opp til en ny slåsskamp, slik de andre filmene i stor grad også har gjort.

Det er noe med filmens spenningskurve som gjør at jeg ved flere anledninger tenker at den er kjedelig. Det er ikke før i de siste scenene at jeg syns den tar seg opp til det nivået jeg forventer av den siste Twilight-filmen, men når den først tar seg opp, så gjør den det med stil også. Vendingene på slutten er overraskende, og jeg trakk til og med på smilebåndet da jeg skjønte hvordan det hele hang sammen.

Skuespillerprestasjonene er som i de tidligere filmene.  Ingen spiller bedre eller dårligere, og de nye vampyrene er så stive i oppførselen som man forventer at vampyrer skal være. Det jeg imidlertid reagerer på, er baby-Renesmee. Den ungen kan umulig være ekte, og hvis så, hva i all verden har de gjort med henne? Det er ikke til å unngå å bli oppslukt av det uekte utseendet hennes.

Breaking Dawn Part 2 er en verdig avslutning på Twilight-filmene, men kun siden de siste scenene klarer å redde filmen. Jeg tror at både folk som ikke har lest boka og de som har det, vil være fornøyde, men kanskje flere enn meg vil komme til å føle at filmen avslutter som om det skal komme noe mer.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
Regissør:
Bill Condon
Produksjonsår:
2012     Premiere: 16. november 2012
Lengde:
1 t. 55 min.
Sjanger:
Adventure/drama/fantasy
Skuespillere:
Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Mackenzie Foy, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Kellan Lutz, Nikki Reed, Billy Burke

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB