The Wind Waker fyller 10


Einar Holten
Publisert 13. desember 2012, kl. 19:25

I dag er det hele 10 år siden The Legend of Zelda: The Wind Waker ble lansert på GameCube i Japan.Nord- Amerika sin lansering kom ikke før 24. mars, mens vi i Europa måtte vente helt til 2. mai, altså nesten 5 måneder.

Wind Waker ble et ganske kontroversielt spill i Zelda-serien. Hvor serien alltid har tatt handlingen på land og Hyrule, var verden i Wind Waker et stort hav, som du måtte seile rundt på. Spillet høstet mye kritikk fra fansen etter avsløringen på E3 i 2001. Grunnen var endringen i stilen i fra en teknologidemo under Space World i 2000, hvor Link og Ganon duellerte i en veldig realistisk stil. Siden Wind Waker brukte en teknikk kalt cel-shading, fikk det kallenavnet «Celda».

Forskjell: F.v. Link i Wind Waker (2002), Link i Spaceworld traileren (2000)

Men mye av kritikken forsvant straks Wind Waker ble lansert. Det populære magasinet, Famitsu, i Japan gav spillet en perfekt karakter ved å gi det 40/40.  Og stilen fikk en langt varmere mottakelse enn ved avsløringen under E3 2001. Allikevel hadde Wind Waker noen negative sider også. Blant annet at syntes anmelderne at det var for mye seiling og få templer sammenlignet med tidligere Zelda-spill. I ettertid ble det også kjent at Wind Waker skulle ha flere templer enn det endelige spillet. Noe man kunne se tegn til flere steder i spillet. Deriblant den første perlen og jakten på Triforce-bitene.

Selv den dag i dag er Wind Waker sett på som et av de bedre spillene i serien. Det har mottatt flere priser og scorer 96 på Metacritic.

Coveret til Wind Waker.

Teknologisk imponerende
Selv den dag i dag har Wind Waker overlevd tidens tann, og ser selv i dag veldig imponerende ut. Alt takket være stilen som spillet bruker. Hvilket har gjort Wind Waker ganske populær blant emulatorscenen. Takket være den mest populære emulatoren Dolphin (kodenavnet til GameCube), kan man kjøre spillet i HD-oppløsning. Noe som gjør Wind Waker enda mer imponerende.

Dersom du er mer teknisk interessert har også en bruker ved navn Warby postet en teknologianalyse på forumet til Polycount. Veldig interessant å se hvordan Nintendo utnyttet maskinvaren i lille GameCube.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB