Bohemia Interactive utviklere løslatt


Einar Holten
Publisert 15. januar 2013, kl. 15:56

Gode nyheter kom fram til helpivanmartin.org i dag tidlig. De to utviklerne, Martin Pezlar og Ivan Buchta, fra Bohemia Interactive ble i dag løslatt på kausjon. Dermed vil de endelig kunne returnere tilbake til Tsjekkia.

I fjor 9. september ble de to utviklerne arrestert og anklaget for spionasje av det greske militæret. Martin og Ivan var på en ferie i landet og hadde tatt bilder av militæranlegget ved Limnos, Hellas. Bohemia Interactive støttet forklaringen ved å si at de ikke var der i forbindelse med utviklingen av ARMA 3, men at det var en personlig tur for å søke inspirasjon.

Etter litt over 4 måneder i fengsel er nå kausjonen betalt og de vil returnere til Tsjekkia. Det nevnes ikke hva som skjer med materialet som ble fotografert av de to. Men saken er ennå ikke lukket, så trolig blir disse beholdt av retten inntil en kjennelse er satt.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: