Nedbemanning i Funcom, igjen!


Eivind Stenhammer
Publisert 14. januar 2013, kl. 14:53

MMO spillet The Secret World solgte veldig dårlig i forhold til forventningene. Noe av grunnen til det kan ha vært middelmådige anmeldelser fra mange spillnettsteder, eller det kan ha vært fordi free-to-play modellen har blitt så fremtredende i bransjen. Salgstallene gjorde at Funcom ifjor sommer måtte permittere halvparten av staben. Nå i desember er spillet blitt relansert som et gratisspill og dette skal ha hjulpet med å gjøre spillet mer populært og lønnsomt for Funcom. Dette er tydeligvis ikke nok ettersom Funcom nå må stenge noen av sine kontorer og avdelinger. Dette fortalte kommunikasjonsredaktør i Funcom Erling Ellingsrud til digi.no.

Ellingsrud forteller også at Funcom per dags dato har 200 ansatte fordelt på Norge, Kina, USA, Sveits og Canada. I Norge mistet spilldesigneren bak The Secret World, Martin Bruusgaard, jobben i september. I et intervju med pressfire.no forteller han at utviklerne ville at spillet skulle være gratis, men at de møtte motstand for dette i ledelsen. Det viser seg nå at de sannsynligvis hadde rett ettersom spillet har fått en betydelig oppsving etter at det ble gratis å spille.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: