Med Rando deler du bilder med ukjente verden over


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 20. april 2013, kl. 16:21

Ta et bilde, send det til andre siden av jorda. Eller send det til Sverige. Mobilapplikasjonen Rando handler om tilfeldigheter. 

Før jul skrev Teknologia om bildedelingsapplikasjonen Snapchat – en app som har blitt svært populær, verden over. Nå har enda en bildedelingsapp med stort potensial funnet veiet til iOS og Android.

Helt tilfeldig

Vi snakker om Rando (spiller på ordet random), en app som lar deg sende bilder til vilt fremmede mennesker.

Rando

Samle på bilder fra hele verden. Foto: Rando

Grunntanken er enkel: du tar et bilde av noe og trykker på en send-knapp.

Bildet vil da sendes til en helt tilfeldig person, på et helt tilfeldig sted i verden. Du har ingen kontroll over hvem som får bildet.

Etter en stund vil du motta et bilde – også dette fra en helt tilfeldig person.

Det er ikke mulig å se hvem som sendte bildet, men du kan se hvor bildet du sendte landet. Du kan også se hvor bildet du mottok kommer fra.

Et av våre testbilder ble sendt til Tyskland, og et bilde vi mottok var tatt i Denver (det er mulig å ikke tillate lokasjonsdeling).

Kulturdeling

Teknologia har testet applikasjonen i et par dager, og førsteinntrykket er at dette er et artig konsept. Grensesnittet er minimalistisk og lekkert. Rando tilbyr ikke mange funksjoner, men dette sees på som et pluss.

Rando handler om deling av kultur, og siden bildene ikke slettes, kan man bygge opp et lite bibliotek av bilder fra steder over hele verden. Fascinerende applikasjon.

Øverst i artikkelen ser du en liten promo for Rando.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB