Film: Kick-Ass 2: Balls to the Walls


Marte Hansen
Publisert 22. august 2013, kl. 16:57

5684_KA2_00024_R2_V2

Hit Girl har en sentral rolle også i Kick-Ass 2.

I Kick-Ass 2 får vi et gjensyn med superheltfavorittene fra den første filmen. Siden den gang har mye forandret seg, og over hele verden er mennesker i superhelt-kostymer blitt et vanlig syn. Samtidig sliter fortsatt Dave (Kick-Ass) og Mindy (Hit Girl) med å leve dobbeltliv og å holde hemmelighetene sine skjult.

De bestemmer seg for å gå sammen som et team og det tar ikke lang tid før byens kriminalitet stuper. Lykken varer derimot ikke lenge, da Mindy blir tatt på fersken og må love å aldri mer kle seg som Hit Girl. Dave blir da en del av ’Justice Forever,’ en gjeng som består av amatørsuperhelter som ønsker å bekjempe kriminalitet.

På samme tidspunkt begynner verdens første superskurk, The Motherfucker, å skape sitt eget team. Han er ute etter å hevne farens død og ønsker at Kick-Ass og Hit Girl skal få lide.

Det er mange grunner til at Kick-Ass 2 ikke fungerer helt som den skal. For min del er hovedgrunnen at sjokkeffekten ikke lenger er til stede.

Da første film kom ut var Kick-Ass og Hit Girl to småbarn som slaktet skurker i hytt og vær. Det var noe nytt. Problemet er at publikum nå går inn med andre forventninger, og at hovedkarakterene ikke lenger er barn. Dave og Mindy har blitt eldre, og selv om de fortsatt er supernaive og kleine, så er noe av det uskyldsrene forsvunnet.

Filmen har også andre problemer. Det hele forblir litt tamt og plottet er så å si det samme som i forrige film; vanlige mennesker som er lei det kjedelige livet, kler seg ut og prøver å slåss mot pøbler. I tillegg faller Kick-Ass 2 mellom flere sjangere og lykkes ikke i å treffe oss noe som helst sted på følelsesskalaen. For selv om filmen prøver å være både morsom, trist og spennende, er resultatet uengasjerende og følelsesløs.

Det er også problematisk at filmen har alt for mange superhelter og superskurker. På et tidspunkt ser det ut som om vi har kommet på Halloweenfesten til en ungdomsskole. ’Less is more’ er trolig et ukjent begrep for filmens kostymeavdeling. Selv om flere av karakterene er morsomme, burde regissør Jeff Wadlow kuttet ned på antallet.

De sparte pengene burde så ha blitt overført til manusforfatterne slik at vi kunne fått litt mer originale navn og titler. At superskurkene kalles ’de giftige mega-fittene’ er verken morsomt eller oppfinnsomt. Manusforfatterne er desperate etter å imponere tenåringene, men det hele blir litt patetisk til tider.

Likevel skal det sies at Kick-Ass 2 har noen lyspunkt. De fargerrike og heftige voldsmontasjene er blant høydepunktene. Det er også morsomt å se hvordan Mindy prøver å oppføre seg som en gjennomsnittlig tenåringsjente. Chloe Moretz sin prestasjon som Mindy er for øvrig blant filmens beste. Til tider byr filmen på både bra musikk og kule action-sekvenser, og dette forblir filmens største styrke. Dette er likevel alt for lite å bygge på og man føler stadig et savn etter noe mer.

Alt i alt fremstår Kick-Ass 2 som litt slapp og uoppfinnsom. Ikke forvent for mye så får du helt greit underholdning. Selv holder jeg meg til originalfilmen.

TERNINGKAST: 2

Originaltittel: Kick-Ass 2: Balls to the Walls

Regi: Jeff Wadlow

Skuespillere: Jim Carrey, Chloe Grace Moretz, Aaron Taylor-Johnson, John Leguizamo, Christopher Mintz-Plasse, Lyndsy Fonseca, Donald Faison, Morris Chestnut, Clark Duke, Yancy Butler, Lindy Booth, Claudia Lee, Seven Mackintosh, Ella Purnell, Augustus Prew

Genre: Action / Komedie / Krim

Nasjonalitet: USA

Produksjonsår: 2013

Filmdistributør: United International Pictures

Sensur: 15 år

Egnethet: Ungdom / Voksen

Lengde: 1 t. 43 min.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB