Armbånd gjør lydopptak av de siste 60 sekundene


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 5. september 2013, kl. 13:12

Trykk på armbåndet, og de siste 60 sekundene vil være foreviget. Foto: Kapture

Trykk på armbåndet, og de siste 60 sekundene vil være foreviget. Foto: Kapture

Fortalte noen en vits? Var det noen som sa noe dumt?

Kapture er en ny prosjektidé på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. To gründere ønsker å samle inn penger til et armbånd som kan gjøre lydopptak.

Med de rundt 900.000 kronene de forsøker å få inn, ønsker de å lage en enhet som kontinuerlig gjør lydopptak av de siste 60 sekundene.

Fortalte noen en vits? Var det noen som sa noe dumt? Eller lovte sønnen din noe og du vil ha bevis på det? Kapture skal være redningen i slike tilfeller.

– De siste 60 sekundene av livet ditt vil bli foreviget med bare ett trykk på armbåndet, forklarer utviklerne i en video. 

Personen trykker altså én gang på armbåndet for å lagre lyden som mikrofonen tar opp, og automatisk vil lydklippet lastes opp til en applikasjon på brukerens smarttelefon. Overføringen skjer via bluetooth.

Lades en gang i døgnet

Dette er ikke et produkt som skal brukes for å avlytte folk, men for å forevige morsomme øyeblikk, forsikrer utviklerne.

-Varigheten på opptaket kan ikke utvides, og med en gang noe blir sagt utenfor denne tidsgrensen vil ikke enheten fange det opp, sier en av oppfinnerne, ifølge Cnet. 

Armbåndet skal ha en batteritid på 24 timer – altså må man lade den én gang i døgnet.

Så langt har Kapture samlet inn litt over 27.000 dollar. De mangler altså enda rundt 123.000 dollar – i skrivende stund har de 28 dager på seg.

Nedenfor kan du se en noe pinlig video der utviklerne forklarer konseptet.

Kunne du tenkt deg et slikt armbånd? 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB