Her hacker de Apples fingertrykkavleser


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 23. september 2013, kl. 18:46

Tysk hackergruppe viser hvor enkelt det kan gjøres. 

Det er fullt mulig å lure fingeravtrykkleseren på iPhone 5s. Det bekrefter den tyske hackergruppen Chaos Computer Club i en bloggpost.

Ved å fotografere fingeravtrykket til en iPhone-bruker på en glassplate, klarte hackergruppa å lage et falsk fingeravtrykk for å låse opp en annen persons iPhone.

– Idiotisk å bruke fingeravtrykk

– Vi håper dette kan gjøre slutt på illusjonene folk har om sikkerheten rundt fingeravtrykk. Det er idiotisk å bruke noe du ikke kan forandre og noe du legger igjen overalt, sier talsmann for CCC, Frank Rieger, i blogginnlegget.

Hackergruppa mener det er lite lurt å bruke biometri for identifisering på enheter vi bruker hver dag.

– Folket skal ikke lenger bli lurt av biometriindustrien med falske sikkerhetslovnader. Biometri er fundamentalt en teknologi laget for undertrykkelse og kontroll, ikke for tilgang til enheter man bruker daglig, skriver de videre.

– Bedre enn ingenting

Kryptolog og sikkerhetsekspert ved NTNU, Kristian Gjøsteen, har tidligere uttalt til NRK at fingeravtrykkfunksjonen ikke er bombesikker, men at det er bedre enn alternativet.

 Vi må huske at alternativet til fingeravtrykk stort sett er å ikke ha noe passord i det hele tatt. Så fingeravtrykk for å låse opp telefonen er mye bedre enn ingenting, sa Gjøsteen til NRK.no tidligere i september. 

– Det er også verdt å merke seg at dette bare handler om å låse opp telefonen, og det er en sterk kobling mellom telefonen og fingeravtrykksleseren. Tredjepartsprogramvare skal ikke få tilgang til fingeravtrykksleseren, sa han til NRK.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB