Pixlr – Photoshop-utfordrer i nettleseren


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 24. september 2013, kl. 12:15

Foto: Pixlr / Teknologia

Foto: Pixlr / Teknologia

Gratis og avansert bilderedigering. 

I dag er det strengt tatt ikke nødvendig med et bilderedigeringsprogram installert lokalt på datamaskinen. Det finnes nemlig en rekke gode tjenester på nettet, som lar deg utføre alt fra enkel til mer avansert redigering av bilder.

Pixlr må nok være en av de aller beste tjenestene. Det er gratis, og minner mye om Adobe Photoshop, både hva gjelder grensesnitt og funksjoner.

Ligner på Photoshop

Har du kjennskap til hvordan Photoshop fungerer, vil du raskt finne deg til rette med Pixlr.

Mange av knappene og menyene har likhetstrekk med Adobes program. og det er et brukervennlig grensesnitt. Her kan du korrigere lys, fjerne uønskede elementer, legge til teksteffekter, transformere (endre størrelse, rotere), og mange andre oppgaver.

Photoshop er nok hakket mer avansert enn Pixlr, men vi tror  sistnevnte holder for de fleste på mange områder. For øvrig er bildet øverst i saken redigert kun med Pixlr.

Til Mashable har Pixlr-sjef Ola Sevandersson tidligere uttalt at Pixlr har ca 20 % av funksjonene som Photoshop har.

– Jeg er en ivrig Photoshop-bruker, men mulighetene og funksjonene er så massive. Jeg tenkte at hvis vi kan gjenskape 20 %, eller 10 % av Photoshop, kan vi likevel nå 90 % av brukerne. 

Har du ikke Photoshop, men trenger å få gjort krevende bilderedigering? Da kan Pixlr være noe å sjekke ut. Det krever ingen registrering, og er tilgjengelg gratis i nettleseren.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB