Med «Themer» kan du gi Android-telefonen din helt nytt utseende


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 15. oktober 2013, kl. 14:06

Foto: mycolorscreen / Skjermdump YouTube

Foto: mycolorscreen / Skjermdump YouTube

Er dette årets beste Android-app?

Smarttelefonen er en personlig eiendel, så hvorfor skal din telefon se ut akkurat som min? Med den nye Android-applikasjonen Themer elimineres denne problemstillingen.

Dette er en applikasjon – en såkalt «launcher» som lar deg totalt forandre utseende på din Android-telefon.

I motsetning til mange andre applikasjoner som lar deg endre utseende, skal Themer være en svært enkel og elegant tjeneste å bruke.

Nedenfor kan du se en introduksjonsvideo for applikasjonen:

Bytt mellom temaer med få få klikk

Themer er utviklet av MyColorScreen, en kjent tjeneste som lar deg oppdage nye hjemskjermer på nettet. Themer er imidlertid en enda mer elegant metode for å finne nye temaer og installere dem på telefonen.

Du kan bytte mellom ulike temaer med få klikk og aktivere dem med ett klikk. På få sekunder får du nærmest en «ny» telefon.

Teknologia har testet ganske mange launchere de siste årene, men Themer ser ut til å være dem mest elegante løsningen så langt.

Vi har sett applikasjonen i aksjon og det ser ut til at dette er en fin løsning for dem som ikke vil bruke tid på å sette seg inn i hvordan man endrer launcheren selv.

Applikasjonen inneholder for øvrig en rekke ulike temaer i ulike sjangre, og kvaliteten er høy på de fleste av de tilgjengelige temaene, i hvert fall av dem vi kan se på introduksjonsvideoen og bildene av applikasjonen.

Foto: Themer / Skjermdump

Foto: Themer / Skjermdump

Strømlinjet utseende

Vi liker spesielt godt det teknologinettstedet Wired også påpeker: Når du installerer temaene vil ikke ulike ikoner for Spotify, Pandora og WiMP dukke opp.

I stedet vil ett enkelt musikkikon vises, og når du trykker på ikonet den første gangen vil du bli spurt om hvilken applikasjon ikonet skal åpne.

Dette gjør det lett å ha strømlinjeformede og miniamlistiske temaer.

Foreløpig er Themer i lukket beta, så for å få tilgang må du ha en invitasjonskode – det kan du få direkte fra applikasjonen. Det kan ta noe tid å få invitasjonskode.

denne nettsiden ligger det imidlertid en aktiveringskode som fungerer 40.000 ganger. Teknologia.no foretok nettopp en test, og koden fungerte. Om du er utålmodig kan du altså teste denne metoden først.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB