6 «skuddsikre» smarttelefoner som har reddet liv


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 1. november 2013, kl. 09:00

Foto: Politiet

Foto: Politiet

Telefoner kan redde liv. Her er seks historier om personer som har blitt reddet av sine «skuddsikre» smarttelefoner. 

Å være på rett sted til rett tid kan være forskjellen på liv og død, og selv om smarttelefoner kanskje ikke er mest kjent for å redde liv, har det iløpet av de siste årene vært flere eksempler på at telefoner har gjort nettopp dette.

Raner tapte mot HTC

Det ferskeste eksempelet er faktisk fra oktober i år: under et ransforsøk på en bensinstasjon i Florida ble en ansatt skutt i brystet av en raner.

Skuddofferet hadde imidlertid en HTC Evo 3D i skjorta, og på mirakuløst vis stoppet telefonen kulen, skriver den lokale TV-kanalen Wesh. Trolig reddet telefonen livet til denne den ansatte. Telefonen derimot, gikk det ikke like bra med.

Ble skutt av sin samboer  – reddet av Blackberry

I 2010 var det langt vanligere å ha BlackBerry-telefoner, og dette året skulle en Blackberry-telefon vise seg å redde en kvinne fra å bli alvorlig skuddskadet.

Kvinnen og hennes samboer var på et restaurantbesøk, og samboeren hadde av alle ting tatt med seg en pistol til restauranten.

Ifølge ABC Local satt mannen og fiklet med pistolen, og da han skulle legge den i frakken sin, var han uheldig og avfyrte et skudd.

ABC Local

ABC Local

Skuddet traff kjæresten i beinet, men i lomma hadde kvinnen en Blackberry-telefon. Og selv om skuddet kom i enorm hastighet, var det ikke kraftig nok til å trenge gjennom telefonen. Den stoppet skuddet, og kvinnen kom uskadet fra det hele.

– Heldigvis for kvinnen hadde hun en Blackberry i bukselommen, og telefonen stoppet kulen, sa det lokale politiet til ABC Local. 

Nå risikerer samboeren fengselsstraff.

Nokia-telefon reddet mann i Syria

Gamle Nokia-telefoner har blitt et slags symbol på telefoner som tåler mye, spesielt har legendariske Nokia 3310 vært kjent for å være en robust telefon.

To telefoner fra det finske selskapet, som nå er kjøpt opp av Microsoft, skal tidligere ha vært involvert i dramatiske skuddvekslinger i Syria og Jemen og reddet liv.

Ifølge Digital Trends skal Nokia X2 ha reddet enn mann i Syria. Mannen skal ha filmet med et videokamera da han plutselig ble beskutt. Han hadde imidlertid Nokia X2 på seg, og telefonen skal ha reddet mannen, skriver The Nokia Expert på Facebook (se bilde nedenfor).

Foto: The Nokia Expert / Facebook

Foto: The Nokia Expert / Facebook

Nokia XpressMusic er også motstandsdyktig når det gjelder kuler fra våpen. I et videoklipp lastet opp på YouTube ser vi bilder av en mann som er skutt i belteregionen, og som tydelig har et hull i genseren som følge av kulen.

Videoklippet, som skal stamme fra Jemen og være filmet i 2011, viser også at kulehullet i telefonen. Personen som ble skutt ser tilsynelatende uskadet ut.

– Jeg ser ikke på dette som en tilfeldighet

I 2008 ble gartneren Ronal Richard skutt i brystet under hagearbeid, men takket være sin Motorola Razr kom mannen uskadet fra det hele. Til Nola.com sier mannen at han trodde det var en stein fra traktoren han kjørte som hadde truffet ham.

– Noe traff meg veldig hardt, sier han til nettstedet. 

Men da han tok telefonen ut av lomma ramlet en kule ut fra telefonen. Da skjønte Richard at han hadde blitt skutt.

Foto: Roland Richard

Foto: Roland Richard

Vanligvis pleide Richard å feste telefonen sin til buksekanten ved hoften, men denne dagen hadde han plassert telefonen i brystlommenn. Det reddet trolig livet hans.

– Jeg ser ikke på dette som en tilfeldighet. Jeg ser på dette som at Gud forteller meg at jeg må legge telefonen i akkurat den lommen, og jeg er takknemmelig og ydmyk for det, sier Richard til Nola.com.

 Joda, iPhone er også med

Det er ikke bare HTC, Blackberry, Nokia og Motorola som har reddet liv, ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf.

I 2012 skal en iPhone ha dempet et skudd slik at det ikke traff hjertet hos en mann som ble skutt. Selv om kula først knuste frontruta, og farten ble senket allerede da, skal mannens iPhone ha vært hovedårsaken til at han fortsatt er i live.

Har du flere eksempler på telefoner som har reddet liv? Fortell oss gjerne om det i kommentarfeltet! 

Kilde: Digital Trends

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB