Denne dronen hjelper forvirrede studenter


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 29. november 2013, kl. 17:56

Foto: Skycall

Foto: Skycall

Flygende robot guider studentene dit de skal. 

I dag er det blitt vanlig å bruke GPS-funksjonaliteten på smarttelefonene våre for å navigere, men finnes det bedre måter å finne veien på? En gruppe MIT-forskere tror det.

En forskergruppe har nemlig utviklet en drone og en applikasjon for smarttelefoner som guider studenter og besøkende på campus.

Ved hjelp av applikasjonen på telefonen kan studentene tilkalle den flygende roboten, og ved hjelp av GPS-en på telefonen vil dronen automatisk finne veien til personen. Når SkyCall, som dronen kalles, har ankommet – forteller man den sitt ønskede reisemål, og deretter vil dronen vise vei.

Flyr ikke fra deg

SkyCall følger med på hvor man går og på denne måten sørger den for å ikke fly fra personen. Synes man dronen flyr for fort kan man bare gå litt roligere – SkyCall vil automatisk tilpasse sin egen fart slik at man skal klare å holde følge.

Foreløpig er ikke dronen masseprodusert, og den vil trolig heller ikke bli å finne i butikkhyllene.

– SkyCall er fase 1 av et større utviklingsprogram som det for tiden jobbes med på Senseable Cty Lab. Prosjektet sikter på å utforske nye og positive bruksområder for UAV-teknologi, skriver prosjektgruppa på sine nettsider.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB