Denne mannen har en datamaskin på innsiden av armen


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 1. november 2013, kl. 19:17

Foto: MotherboardTV / YouTube

Foto: MotherboardTV / YouTube

Kroppshackeren Tim Cannon fikk et gigantisk datachip-implantat under huden. 

Teknologi har tradisjonelt sett vært ting vi har puttet i lommen, tatt med oss, eller tatt på oss. Hodetelefoner og smarttelefoner er gode eksempler på dette – disse putter vi i ørene eller legger i lommen.

Implantat i armen

Amerikanske Tim Cannon er en av dem som tenker litt annerledes rundt kropp og teknologi. Han er nemlig svært fascinert av såkalt kroppsmodfikasjon, en betegnelse på ulik modifikasjon av utseende og kroppens muligheter.

Cannon har valgt å kombinere kroppsmodifikasjon med sin interesse for teknologi, og tatt et skritt nærmere en virkelighet der mennesker kan være levende kyborger – en blanding mellom en datamaskin og et menneske.

Han har nemlig fått et datachip-implantat i armen, skriver nettstedet Motherboard.

Chipen ble ikke satt inn av leger eller kirurger – det er rett og slett ingen leger som utfører slike operasjoner. Cannon oppsøkte derfor en kroppsmodifikasjonsentusiast som utførte operasjonen for ham. 

Steve Haworth, en av verdens mest kontroversielle kroppsmodifikasjonsaktører, stod bak selve inngrepet, og implantatet ble satt inn uten uten bedøvelse og i våken tilstand.

Gir informasjon om helsen

Men hva i aller dager gjør chipen, og viktigst av alt: hvorfor har denne mannen gjort dette?

Chipen kobles til en Android-enhet med bluetooth, i hans tilfelle et nettbrett, og sender blant annet informasjon om kroppstemperaturen og annen helseinformasjon til Cannon.

Datamaskinen lades trådløst, så Cannon slipper i hvert fall å ta ut maskinen når den må lades.

Til Motherboard forklarer Cannon hvorfor han har tatt det drastiske skrittet med å sette inn en datamaskin i armen: Han vil hacke evolusjonen. I videoklippet som du kan se nedenfor, sier Cannon at han ikke har lyst til å dø, og at han tror teknologien kan bidra til å forlenge livet.

Se videoen nedenfor for mer informasjon om det ganske så uvanlige inngrepet.

Kilde: Kotaku

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB