Du kaster dette kameraet opp i lufta


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 12. november 2013, kl. 14:56

Foto: Panono

Foto: Panono

Et 360-graders-bilde blir resultatet. 

Å se bilder fra et fugleperspektiv er interessant nok i seg selv, men kameraet Jonas Pfeil og kollegene hans har laget lar deg ikke bare ta vanlige bilder fra luften.

Foto: Panono

Foto: Panono

Panono er en ball-lignende gjenstand som du kaster opp i luften, og når det er på sitt høyeste punkt sørger 36 små kameraer på innsiden for å ta bilder av omgivelsene.

Resultatet blir et 360-graders-bilde som du fritt kan utforske fra smarttelefonen, nettbrettet eller datamaskinen.

Bildene overføres bra ballen til enhetene dine ved hjelp av bluetooth.

I stedet for at du bruker fingrene for å navigere rundt på bildet kan du holde nettbrettet foran deg og rotere. Når du snur deg vil bildet følge etter slik at du får en opplevelse av å «være i bildet».

ku-xlarge

Kameraet er laget av hard plastikk og skal kunne tåle ganske hard medfart. Det vil i så fall være greit dersom du ikke greier å ta i mot ballen etter at du har kastet den opp i lufta.

Du kan se eksempler på hvordan bildene blir her og her.

Foto: Panono

Foto: Panono

To år gammel idé

Idéen er ikke helt ny – det er faktisk to år siden Jonas Pfeil publiserte en video på YouTube der kameraballen ble presentert for første gang. Den gang var ballen kun en svært tidlig prototyp, og det var usikkert om produktet ville masseproduseres.

Det for så vidt fortsatt usikkert, men nå har teamet bak Panono-kameraet startet en Indiegogo-kampanje der de forsøker å samle inn penger.

For at kameraet skal masseproduseres trenger de 900.000 dollar (i overkant av 5,5 millioner kroner). Kampanjen ble startet i dag, og de har 54 dager på seg.

Prisen på Panono-kameraet vil være 599 dollar (3.680 kroner).

Her ser du en demonstrasjonsvideo av Panono-kameraet: 

Kilde: The Verge

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: