Film: Escape Plan


Erlend Ose
Publisert 25. november 2013, kl. 19:31

Foto: Escape Plan

Foto: Escape Plan

Fengslende action.

Ray Breslin (Sylvester Stallone) er en anerkjent spesialist innen sikring av fengsler, som har viet livet sitt til å forsikre seg om at nasjonens fengsler er et sted man ikke kan komme seg ut av når man først har kommet seg inn.

Han jobber kort sagt med å bryte seg ut av fengsler. Breslin sitt firma får etter hvert et tilbud fra et high-tech fengsel som skal være så sikkert at ingen kan klare å bryte seg ut. Dette skal Breslin forsøke å motbevise.

Til Breslin sin store overraskelse er ikke alt hva det later til i det nye fengselet. Han får ingen informasjon om hvor det er, og sikkerhetskoden han har blitt oppgitt dersom han vil avbryte prosjektet fungerer ikke. Det ser ut som om Breslin er fanget i et mareritt det ikke går an å rømme fra.  Heldigvis får Breslin en fengselskamerat,  Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), og sammen bestemmer de seg for at de skal klare å flykte.

Filmen starter med et av Breslin sine vellykkede rømningsforsøk og lenge blir vi lurt til å tro at han egentlig er en innsatt. Personlig brukte jeg lang tid på å skjønne at han faktisk ikke var en fange, til tross for filmens tidlige forsøk på å forklare det.

Mange av Escape Plans innfløkte historietrekk virker til tider veldig søkt. Filmen er også preget av en slående forutsigbarhet, man skjønner veldig ofte hva som skal skje, lenge før det skjer, og ikke på en god måte. Det man ikke skjønner har ofte en så ulogisk forklaring at man sliter med å forstå det selv når det blir lagt frem.

Selv om Escape Plan sin historie ikke sitter helt på plass er det likevel en meget underholdende film. Actionsekvensene er ufeilbare, og om man er glad i slåssing og skyting på film er dette absolutt filmen for deg. Arnold er også tilbake i sitt rette element, og lirer av seg den ene klisjépregete one-lineren etter den andre. Escape Plan inneholder mange øyeblikk hvor man ikke kan gjøre annet enn å trekke på smilebåndene på grunn av Schwarzenegger sitt skuespillertalent (eller mangel på talent?).

Likevel er Escape Plan er en film med klar underholdningsverdi, man blir revet med selv om historien er litt svak.

Terningkast: 4

[imdb id=»tt1211956″]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB