Her er Nexus 5


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 2. november 2013, kl. 15:06

Foto: Google

Foto: Google

Kommer til Norge i november. 

Lekkasjene har kommet på løpende bånd de siste ukene og månedene, men nå er den altså offiselt her: Nexus 5.

Nexus 5 er Google sin nye toppmodell i Nexus-serien og er produsert av LG. Det er den første telefonen som leveres med Googles nye operativsystem Android 4.4 KitKat.

Svært mange av detaljene rundt telefonen har lekket de siste ukene, så det er ikke spesielt mange overraskelser her. Her er likevel en liten gjennomgang.

Bedre ytelse og kamera

Telefonen har en skjerm på 4,95 tommer, med full HD-oppløsning på 1920×1080 punkter. Når det gjelder prosessoren har LG gitt nye Nexus en Qualcomm 800 Snapdragon-prosessor, som skal gi telefonen bedre kraft og ytelse. Snapdragon-brikken er per i dag en av dem kraftigste på markedet.

Videre har telefonen 2 GB RAM, et batteri på 2.300 mAh (Google oppgir 8,5 timer med wifi-internett) og et kamera på 8 megapiksler. Frontkameraet er på 1.3 megapiksler.

Bakkameraet er for øvrig en av de største nyhetene i telefonen. Her har LG lagt inn en ny bildesensor som følger kameraets bevegelser, slik at det skal være bedre under urolige forhold.

– Du ska ikke bekymre deg for ustødige hender, sier Googles Dave Burke, ifølge Mashable.

En annen nyhet er at Nexus 5 støtter 4G LTE, en teknologi som blir stadig mer vanlig i nye telefoner.

LGs nye Nexus-modell leveres med 16 eller 32 GB lagringskapasitet (ikke støtte for minnekort), men ifølge Dinside.no vil det i starten kun være 16 GB-modellen som selges her til lands. I tillegg vil det i første omgang kun være den sorte modellen som blir tilgjengelig. Den hvite utgaven vil komme etter hvert.

Dyrere i Norge

LG bekrefter at Nexus 5 kommer til Norge i midten av november, og telefonen skal ha en veiledende pris på 4.299 kroner for 16 GB-utgaven.

På nettbutikken Komplett.no har Nexus 5 allerede dukket opp, og der selges telefonen for 4.095 kroner.

I USA derimot, selges telefonen for 349 dollar, rundt 2.053 kroner, altså nesten halv pris.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB