Her fjerner LG G Flex ripene av seg selv


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 15. november 2013, kl. 12:30

Foto: LGNordic / YouTube

Foto: LGNordic / YouTube

Ny video demonstrerer den selvhelende baksiden.

For litt over to uker siden annonserte LG sin første kurvetelefon – G Flex. Da ble det også kjent at telefonen har en selvhelende bakside.

Ganske selvforklarende som det er går dette ut på at baksiden er i stand til å fjerne og reparere riper av seg selv.

Men når et selskap hevder å ha utviklet en bakside som kan reparere seg selv trenger det nødvendigvis å komme håndfaste bevis. Det er tross alt snakk om noe som ikke finnes i noen andre telefoner.

Forsvinner iløpet av sekunder

LG har nå lastet opp et videoklipp på YouTube der de demonstrerer den selvhelende funksjonen. Vi får se dette ved at en metallbørste dras frem og tilbake over baksiden og lager riper.

Disse ripene forsvinner imidlertid iløpet av få sekunder.

Selv om demonstrasjonen virker lovende og troverdig, har ikke LG forklart hvordan teknologien fungerer. Det eneste de sier er at kun lette riper som oppstår av daglig bruk kan repareres. Mer informasjon kommer helt sikkert etter hvert.

Tåler en trøkk

G Flex er ingen fullt bøyelig og fleksibel telefon – slike telefoner har vi foreløpig hatt til gode å se på markedet. Men tidligere denne måneden fikk vi se at telefonen tross alt er ganske fleksibel, ikke i den forstand at den kan bøyes, men at den tåler en trøkk. I et videoklipp fikk vi se hvordan telefonen ble utsatt for ganske kraftig trykk på midten, der telefonen er kurvet, men at den likevel ikke lot seg knekke.

I den nye offisielle videoen produsert av LG får vi bekreftet dette.

Her får vi se hvordan telefonen tåler ekstreme belastninger, for eksempel å få en 32 kg tung kule plassert opppå den. Telefonen blir presset mot bordet, slik at den blir helt flat, men når kulen løftes av går telefonen tilbake til sin opprinnelig form, altså den kurvede formen.

Vi får også se en person sette seg på telefonen, uten at det ser ut til å gjøre nevneverdig skade på enheten.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB