I fremtiden kan du se dette luftfartøyet i nærheten av deg


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 26. november 2013, kl. 13:26

Foto: E-volo

Foto: E-volo

Quadkopter-lignende gigant har utført vellykkede tester. 

Du har garantert sett dem i parken eller på TV: quadkopterne, de helikopterlignede flyvende fartøyene som består av fire rotorer og som flyr.

Det tyske selskapet E-volo har lenge arbeidet med å lage et lignende fartøy, men i en størrelse som gjør det mulig for mennesker å sitte i det.

Resultatet er Volocopter VC200, et fartøy som har plass til to personer og som ligner på et forvokst quadkopter. Det er imidlertid ikke bare størrelsen som skiller den fra de mindre quadkopterne – Volocopter VC200 består nemlig ikke bare av fire motorer, men av hele 18 små motorer.

Ni vellykkede tester

Luftfartøyet har ifølge E-volo nå gjennomført ni vellykkede tester, og med batteriet på innsiden var fartøyet i stand til å fly i rundt 20 minutter før det måtte lades. Det forventes at det etter hvert vil bli mulig å få en flytid på én time.

– Teamet vårt var begeistret for flystabiliteten, den lave vibrasjonen og den behagelig klangfulle lyden av Volocopteret, skriver selskapet på YouTube.

Som dere kan se i videoklippet nedenfor ble testflygningene gjennomført uten personer ombord, i stedet ble Volocopteret fjernstyrt.

Kilde: Wired

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: