Film: This Is the End


Erlend Ose
Publisert 9. desember 2013, kl. 12:18

Foto: This is the end

Foto: This is the end

Dristig og selvironisk.

Seth Rogen og Evan Goldbergs This Is the End er en drøy, barnslig og vågal dommedagskomedie som får frem latteren.

Filmen utspiller seg i James Franco (James Franco) sitt nye hjem i West-Hollywood. Under en ellevill fest med mange kjente Hollywood-navn, slår Guds vrede til.

Franco, Jeth Rogen (Seth Rogen), Jay Baruchel (Jay Baruchel), Jonah Hill (Jonah Hill), Danny McBride (Danny McBride) og (Craig Robinson) søker ly som tilsynelatende de eneste overlevende i Francos nye hjem etter at samtlige av festens deltakere har blitt meid ned av ildkuler fra himmelen eller sugd ned i jorden av store rifter.

Hele filmen handler om hvordan vennegjengen gjør alt for å overleve dommedag. This Is the End er til tider meget barnslig, på grensen til det bisarre, men det fungerer.

Situasjonene og karakterene er så morsomme at det ekstremt parodiske, overdrevne og selvironiske manuset blir tilgitt. Det hjelper om man har litt kunnskap til alle skuespillerne dersom man skal få fullt utbytte av å se filmen, ettersom en del av humoren er basert på skuespillerne, som for øvrig spiller seg selv.

Dersom man ikke har noe kunnskap til amerikansk kultur og heller aldri har hørt om noen av skuespillerne er nok ikke This Is the End filmen for deg. Om du på en annen side elsker å se skuespillere spille seg selv, og er glad i drøy amerikansk humor er dette absolutt filmen for deg.

Terningkast: 5

[imdb id=»tt1245492″]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB