Google kjøper stort robotselskap


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 14. desember 2013, kl. 17:01

Foto: Boston Dynamics / YouTube

Foto: Boston Dynamics / YouTube

Boston Dynamics blir en del av søkegiganten. 

Iløpet av de siste seks månedene har Google kjøpt opp syv ulike robotselskaper, og nå har de også gjort et åttende innkjøp. Denne helgen ble det nemlig kjent at Google kjøper opp Boston Dynamics, selskapet som står bak blant annet den løpende roboten Wildcat og den sterke roboten Atlas.

Ifølge New York Times skal Google selv ha bekreftet kjøpet, uten å ha gått nærmere inn på summen de måtte ut med for å kapre robotselskapet, som fra før jobber tett med militæret i USA.

Google skal imidlertid ha fortalt at den gjeldende kontrakten mellom Boston Dynamic og Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) skal opprettholdes.

DARPA har hovedansvaret for utvikling av nye teknologier til militæret i landet.

Uklart hva robotsatsingen går ut på

Hvilken rolle robotselskapet vil ha i Google-sammenheng er foreløpig uklart, men det har iløpet av det siste året blitt kjent at Google øker sin satsing på robotteknologi.

Som nevnt er en rekke robotselskaper kjøpt opp, og mens det fra før er kjent at Google jobber med selvkjørende biler, spekuleres det i om selskapet nå vil bruke robotteknologi for å revolusjonere logistikk og produksjon av varer.

Foreløpig er det, nettopp – kun spekulasjoner, men mer informasjon vil nok komme etter hvert.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB