– Facebook Poke var bare en spøk


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 30. januar 2014, kl. 15:04

 

Foto: Jakob Steinschaden / Flickr

Foto: Jakob Steinschaden / Flickr


Hevder det aldri var ment som en Snapchat-konkurrent. 

I forbindelse med lanseringen av Paper har Facebook-sjef Mark Zückerberg stilt opp i et intervju med amerikanske Bloomberg.

Der snakker Zückerberg om Facebook Poke, en applikasjon som mange trodde ville bli en verdig Snapchat-konkurrent. Poke var omtrent det samme konseptet som Snapchat – man kunne sende meldinger, bilder og videoklipp som forsvant av seg selv etter opptil 10 sekunder.

Poke, lansert i desember 2012, ble imidlertid aldri noen reell Snapchat-konkurrent. Applikasjonen har av mange blitt omtalt som en skikkelig fiasko.

Nå hevder Zückerberg at intensjonen aldri var å konkurrere med Snapchat.

– Det var ment mer som en spøk, sier Facebook-sjefen til Bloomberg. 

– Noen få bygde det som en hackathon-greie, og vi lanserte det og etter dette forlot vi den bare. Vi har ikke rørt den siden. 

Med andre ord virker det som at Zückerberg tok lett på det faktum at de aldri klarte å nærme seg Snapchat i popularitet.

Likevel er det ingen hemmelighet at Facebook har holdt et ekstra øye med Snapchat. Før jul i fjor ble det kjent at selskapet hadde tilbudt Snapchat rundt 18 milliarder kroner. Snapchat-sjef Evan Speigel takket imidlertid nei til milliardtilbudet, noe mange ble svært overrasket over.

Nylig ga Speigel en begrunnelse for avslaget ovrfor Forbes.

– Det er veldig få mennesker i verden som får mulighet til å bygge en bedrift som dette. Å bytte det mot en kortsiktig gevinst er ikke særlig interessant, sa Spiegel. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB