Google kjøper kunstig intelligens-selskap for 2,4 milliarder


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. januar 2014, kl. 12:56

Foto: Deepmind

Foto: Deepmind

Smartere roboter eller smartere søk?

IT-giganten Google har iløpet av det siste året kjøpt opp en rekke robotselskaper, og senest i desember ble det kjent at Google punget ut mye penger for det amerikanske robotselskapet Boston Dynamics. 

Millardoppkjøp

Re/code skrev søndag at Google nok en gang har vært ute på en dyr handel. Nettstedet meldte at Google hadde kjøpt selskapet Deepmind Technologies. Dette er et kunstig intelligens-selskap, som ifølge deres hjemmeside «kombinerer de beste teknikkene fra maskinlæring og nevrovitenskap for å bygge kraftige læringsalgoritmer».

En rekke medier plukket opp saken søndag og omtalte det angivelige oppkjøpet. Etter hvert kom også Google selv på banen og bekreftet oppkjøpet overfor Re/code.

Nettstedet skrev også at summen skal ha vært på 400 millioner dollar, omlag 2,4 milliarder norske kroner. The Information hevdet imidlertid at summen skal ha vært på over 500 millioner dollar. Den reelle summen er enda ikke bekreftet av Google. 

Lite selskap

London-baserte Deepmind er et forholdsvis lite selskap, men kilder Re/code har snakket med beskriver selskapet som et «formidabelt kunstig intelligens-selskap».

Oppkjøpet bringer naturligvis spekulasjoner rundt hva Deepmind vil tilføre Google

Søkegigantes satsing på robotteknologi gjør det selvfølgelig naturlig å trekke linjer mellom dette og oppkjøpet, men ifølge The Verge er det ikke nødvendigvis denne Google-divisjonen som bli aktuel for London-selskapet. Det kan for eksempel like gjerne være en større satsing på kunstig intelligens i Google-søket.

Visstnok skal oppkjøpet i størst grad handle om å sikre seg de dyktige hodene som finnes i Deepmind. Så får bare tiden vise hva det vil bety for Google.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB