Google med OL-protest


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. februar 2014, kl. 12:36

Foto: Google  / Skjermdump

Foto: Google / Skjermdump

Tar tydelig standpunkt i homodebatten. 

I dag, fredag 7. november, blir de olympiske lekene åpnet i Sotsji, Russland. Men årets OL har vært gjenstand for heftig debatt.

Et spesielt kontroversielt tema har vært Russlands syn på homofile. I fjor sommer innførte nemlig landet en omstridt anti-homolov som kriminaliserer all oppfordring og positiv omtale av homoseksualitet.

Loven har skapt stor debatt og nå har også Google gjort klart hva deres standpunkt er i saken. Søkemotoren har nå, mens OL pågår, endret banneret sitt til de samme fargene som regnbueflagget har. Dette flagget er et kjent symbol for LHBT-personer (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Med andre ord: Google viser støtte til disse personene.

I tillegg har Google skrevet følgende tekst under banneret: 

«Å drive med idrett er en menneskerett. Alle mennesker skal ha muligheten til å drive med idrett, uten noen form for diskriminering – og i den olympiske ånd, som krever gjensidig forståelse, vennskap, solidaritet og fair play.» – Oversatt av Google fra det olympiske charteret».

Ifølge NRK.no hadde ikke Google noen ytterligere kommentar rundt det nye banneret, men overfor Danmarks Radio  skal selskapet ha sagt følgende: «OL handler om å samle folk på tvers av ulikheter, noe Google vil hylle».

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB