Høydepunktene fra Mobile World Congress


Knut Formo Buene
Publisert 28. februar 2014, kl. 18:52

Foto: Samsung

Foto: Samsung

Her får du en oversikt over de største nyhetene.

Verdens største mobilmesse endte i går. Årets messe har vært svært begivenhetsrik, så her kommer Teknologias oppsummering av MWC 2014.

Samsung

Samsung har sammen med Apple dominert telefonmarkedet de siste årene. I år lanserte Samsung kun én telefon, flaggskipet Galaxy S5.

SamsungGalaxyS5

Dette er oppølgeren til Galaxy S4, som var endte opp som fjorårets mest solgte telefon. Årets modell har en 5,1 tommer stor AMOLED-skjerm med full HD-oppløsning. Med en 2,5 GHz fire-kjerners Snapdragon prosessor og 3GB RAM, vil telefonen sette ytelsesstandarden for det kommende året.

Kameraet har en oppløsning på 16 megapiksler, kan filme i 4K og har i tillegg «verdens raskeste autofokus». Denne påstanden får vi se om stemmer, selv om Samsung har til vane å være relativt ærlige på slikt.

140223-samsung-gear-2-galaxy-gear-comparison

Samsung lanserte i tillegg to nye smart-klokker og et treningsarmbånd. Smartklokkene, Gear 2 og Gear Neo, er stort sett identiske.

Gear 2 er en oppdatering av fjorårets Galaxy Gear, og er tynnere, lettere og har bedre batteritid enn forgjeneren. Klokkene er utstyrt med innebydg pulsmåler og IR-antenne. Du kan med dette bruke klokken til å styre TVen din, noe som sikkert gir mange assosiasjoner til diverse SciFi-filmer. Galaxy Gear Neo er en rimeligere versjon av Galaxy Gear 2. Den mangler kameraet Gear 2 har, men er ellers identiske. 

Batteritid og tykkelse var de to største ankepunktene ved  fjorårets modell. Med ett tynnere chassi og flere bevegelsessensorer virker fremtiden lys for smartklokker.

xperia-z2-hero-black-1240x840-b5bbd892d4a2eacfce9a5bdcdef6fcea

Sony

Sony lanserte to nye telefoner under åres messe. Deres nye flaggskip, Xperia Z2, har en 5,2 tommer stor LCD skjerm. Z2 befinner seg dermed blant de størte smarttelefonene på markedet. Den er til gjengjeld kun 8,2 millimeter tykk og har en vekt på 148 gram.

Den er IP58 sertifisert, noe som betyr at den tåler kontakt med støv og vann. Kameraet har en oppløsning på 21 megapiksler, og kan i likhet med Samsungs Galaxy S5, filme i 4K.

Sony_Xperia_M2_new

Sony viste også frem sin noe rimeligere Xperia M2. Den har en 4,8 tommer skjerm, og et 8 megapikslers kamera. Det skal være den tynneste telefonen i sin klasse, med sine 8,6 millimeter.

Nokia

Etter at Nokia slo seg sammen med Microsoft, har ikke salget av Windows Phone stått til forventningene. Det relativt nye operativsystemet har ikke fristet iOS og Android-brukere nok til å bytte plattform.

nokia-x-nokia-x-mwc-2014
«If you can’t beat them, join them»

Nokia lanserte derfor 3 nye Android-telefoner, med navnene X, X+ og XL. Selv med varierende skjermstørrelse, har telefonene relativt lave spesifikasjoner. Nokia X og X+ har begge skjermer på 4 tommer, og XL har en 5 tommers skjerm. Skjermoppløsningen er den samme på alle modellene, noe som betyr lavere pikseltetthet hos XL.

Mange hadde gledet seg til en Android-toppmodell fra det finske selskapet. Telefonene er basert på Android, men har både utseendet og brukeropplevelsen til Windows Phone. Dette vil kanskje skremme enkelte kjøpere, men det vil tiden vise.

Kjenner vi Android-miljøet rett, vil det bli mulig å komme seg rundt dettte, og ende opp med en ren Android-opplevelse.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB