Nå kommer Samsung med nye smartklokker


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 24. februar 2014, kl. 17:31

Foto: Samsung

Foto: Samsung

Kommer med to nye modeller av Gear-klokka. 

Samsung lanserte sin første smartklokke i fjor høst, men mottakelsen var mildt sagt lunken. Mye av kritikken gikk ut på dårlig batteritid og klumpete design.

Nå har selskapet annonsert nye modeller av Galaxy Gear.

Mens den forrige modellen het Galaxy Gear, har Samsung nå valgt å fjerne «Galaxy» i navnet. De nye modellene heter Gear 2 og Gear 2 Neo. Forskjellen mellom disse to er i hovedsak at Neo ikke har kamera.

Flyttet kamera

Gear 2 derimot har, i liket med sin forgjenger, kamera. I denne nye modellen har imidlertid Samsung valgt å flytte kameraet fra klokkereimen til selve klokkeenheten. Det er selvfølgelig et stort pluss for dem som ønsker å bytte ut den orignale reimen som følger med.

Fitness

Begge de nye modellene har også oppdatert maskinvare. Nå inneholder klokkene en sensor som måler hjerterytmen. Sammen med de nye treningsmodusene som blir å finne i klokka tar Samsung dermed steget inn i fitnessverden.

Verdt å nevne er det også at Gear 2 og Gear 2 Neo har fått bedre prosessorer (fra 800 MHz til 1 Ghz)

Klokkene har også en egen dedikert musikkspiller. Med denne kan man blant annet spille av lyd gjennom eksterne headset. En infrarød sensor gjør det også mulig å bruke klokka som fjernkontroll.

Går bort fra Android

Den mest interessante nyheten i Gear 2 er nok at den ikke lenger kjører Android. Samsung har nå byttet ut Googles operativsystem med Tizen – et åpent operativsystem med fri kildekode. Samsung har sagt at dette kommer til å bli det offisielle operativsystemet i deres ha på-teknologier.

Hva dette plattformskifte har å si for appkompatibiliteten med tanke på tidligere applikasjoner, er ikke kjent. Samsung sier imidlertid at de nye klokkene vil være kompatible med langt flere klokker enn tidligere.

Det er ventet at klokkene vil lanseres iløpet av april. Pris er foreløpig ikke kjent.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB