Slik er Samsungs nye flaggskip-telefon


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 24. februar 2014, kl. 23:18

Foto: Samsung

Foto: Samsung

Under årets Mobile World Congress i Barcelona var det knyttet stor spenning til Samsungs pressekonferanse. Skulle de presentere sin nye S5-telefon? 

Svaret på det spørsmålet var «ja». Selskapets nye flaggskip ble presentert i kveld, og det skulle vise seg at flere av ryktene vi tidligere har hørt stemte, selv om flere også viste seg å være feil. 

Når det gjelder design er ikke S5 revolusjonerende i forhold til S4. Modellen deler mange av de gamle designelementene fra S4, men en ny og bedre bakside er å finne i selskapets nye toppmodell.

Baksiden blir perforert og får en overflate som skal glitre når lyset treffer den, en funksjon Samsung kaller «glam».

Saken fortsetter nedenfor. 

Foto: Samsung

Foto: Samsung

La oss se litt på de tekniske spesifikasjonene: 

Galaxy S5 har en 5,1″ Super AMOLED-skjerm med full HD-oppløsning på 1920x1080p. Dette er altså bittelitt større enn sin forgjenger, som hadde en 5,0″-skjerm.

Kraftigere

En firekjerners prosessor på 2,5 Ghz og 2 GB RAM skal sørge for å gi telefonen kraften den trenger.

Telefonen kan leveres med enten 16 eller 32 GB innebygd lagringsplass. Er det ønskelig kan man oppgradere til opptil 128 GB med et mikro-SD-kort.

Bedre kamera

Kameraet i telefonen har også fått seg en oppgradering. Nå kommer den med raskere autofokus (0,3 sekunder, ifølge Samsung), HDR og et nytt og forbedret grensesnitt. Mens det i S4 var et 13MP-kamera er det i S5 et 16MP-kamera. Fronkameraet er på 2MP.

Større batteri

Videre kommer den med et 2800 mAh-batteri (S4 hadde 2600 mAh). Med større skjerm kommer også større krav til batteri, så hvor mye bedre batteritid S5 vil ha er foreløpig ikke klart. Samsung fortalte imidlertid at en ny funksjon kalt Ultra Power Saving Mode skal kunne bidra til å utnytte batteriet bedre.

Fingersensor

I fjor høst lanserte Apple sin iPhone 5s, med fingersensor. I etterkant har flere produsenter lansert telefoner med fingersensor, og det var derfor ingen stor overraskelse at Samsung også valgte å implementere dette i sin nye toppmodell.

Fingersensoren skal imidlertid ha litt flere bruksområder enn Apples sensor. For eksempel har Samsung ordnet et samarbeid med Paypal som gjør at S5-brukerne kan bruke fingersensoren for å bekrefte Paypal-kjøp.

Vanntett

Stadig flere vanntette telefoner lanseres, og S5 er en av disse. Telefonen skal kunne ligge i opptil 1 meter vann i inntil 30 minutter.

Telefonen kjører Android 4.4 KitKat med Samsungs TouchWiz-skall på toppen.

Galazy S5 får en veiledende utsalgspris på 5995 kroner, og en global lansering skal starte 11. april.

Lanserte klokker

Samsung har også annonsert flere produkter som faller inn under kategorien «wearable» teknologier, eller ha på-teknologier som man ofte sier på norsk.

Blant annet har  nye modeller av smartklokka Gear blitt avduket, samt en fitnessklokke kalt Gear Fit. Samtlige av klokkene har innebygd pulsmåler og skal kunne kobles til en rekke Samsung-produkter.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB