– Roboter vil bli smartere enn mennesker om 15 år


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 24. februar 2014, kl. 10:15

Foto: null0 / Flickr

Foto: null0 / Flickr

Google-sjef spår en lys fremtid for roboter. 

Vil roboter noen gang bli smartere enn oss mennesker? Det er et spørsmål som har blitt langt mer aktuelt iløpet av de siste årene.

Vi har sett teknologien utvikle seg i rekordfart og det har skjedd stadig nye fremskritt innen kunstig intelligens.

Nå kommer en sjef i Google med oppsiktsvekkende spådommer for fremtiden. I et intervju med The Observer sier Ray Kurzweil, direktør for Googles ingeniøravdeling, at roboter vil kunne utkonkurrere menneskenes intelligens innen 2029.

Når den tid kommer vil robotene kunne forstå hva vi sier, lære fra erfaring, fortelle vitser og historier – ja, til og med flørte, ifølge Kurzweil.

Den 66 år gamle Google-mannen blir sett på som en pionér innen kunstig intelligens. Han blir av teknologer anerkjent for å ha popularisert idéen om singulariteten – tidspunktet i fremtiden der mennesker og maskiner fusjonerer.

Kurzweil ble hentet av Google i 2012, og hans engasjement i selskapet går ut på å jobbe med – nettopp – kunstig intelligens.

Satser på kunstig intelligens

Google har som kjent intensivert sitt arbeid på dette området den siste tiden. IT-giganten kjøpt flere robotselskaper og kunstig intelligens-selskaper – blant dem Deepmind og Boston Dynamics.  Selskapet er nå i ferd med å bygge det største kunstig intelligens-laboratoriet i verden.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB