Google slipper utviklersett for smartklokker


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. mars 2014, kl. 12:56

Foto: Robert Scoble / Flickr

Foto: Robert Scoble / Flickr

Nå skal utviklere få muligheten til å bruke Android i «wearable» teknologi.

Det er ventet at Google kommer med en egen smartklokke, men foreløpig vet vi lite om når den eventuelt kommer. Det ryktes for øvrig om en lansering iløpet av våren eller tidlig i sommer.

Det vi nå vet med sikkerhet, er at selskapet skal lansere et utviklersett (SDK) som gjør det mulig for tredjepartsaktører å implementere Android i såkalt «wearable» teknologi.

I mangel på et godt norsk uttrykk for dette kan det grovt oversettes til «teknologi vi har på oss». Slik teknologi kan være smartklokker, fitnessbånd, smartringer og så videre.

Google kunngjorde lanseringen av SDK-settet under South by Soutwest-konferansen (SXSW) i Austin, Texas søndag. Under konferansen sa Googles Sundar Pichai at utviklersettet vil bli frigjort iløpet av de neste to ukene.

Ønsker tilbakemeldinger

Lanseringen av et SDK-sett betyr at aktører snart kan utvikle smartklokker med Android som operativsystem.

Men det trenger ikke nødvendigvis å være uten egeninteresser fra Google sin side. Overfor Wall Street Journal skal Pichal ha begrunnet SDK-lanseringen med at det gjør det mulig for Google å få verdifull tilbakemelding fra utviklerne.

Kanskje ønsker Google å få tilbakemeldinger før de lanserer sin egen smartklokke? Det blir bare spekulasjoner, men tiden får vise.

Uansett vil dette bidra til å spre Android til flere enheter.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB