Her er tjenesten som filmbransjen kommer til å hate


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. mars 2014, kl. 23:31

Foto: Popcorntime

Foto: Popcorntime

Det ulovlige programmet Popcorn Time gir deg de nyeste filmene helt gratis. Tjenesten går nå rett i strupen på filmbransjen.

Thepiratebay og andre torrentnettsteder har vært et problem for filmbransjen i en årrekke. Først iløpet av de siste to årene har problemet minsket noe, med inntoget av Netflix, HBO, Hulu og andre strømmetjenester.

Problemet med alle disse tjenestene har imidlertid vært at utvalget er begrenset. Enkelte store titler finnes her og der, men disse tjenestene har alle vært best på serier – ikke filmer.

Netflix på steroider

Nå har det kommet et gratis strømmeprogram som går rett i strupen på filmbransjen. Tjenesten ved navn Popcorn Time tilbyr de fleste av de nyeste og populære kinofilmene, i god kvalitet. For eksempel ligger både Frozen, 12 Years a Slave, Prisoners og Delivery Man i katalogen. 

Programmet, som kan lastes ned både til Mac, Windows og Linux, er ulovlig, noe de selv ikke legger skjul på. På tjenestens nettsted skriver de nemlig følgende:

«Å laste ned opphavsbeskyttet materiale kan være ulovlig i ditt land. Bruk den på egen risiko».

Sender torrent-filene til deg

Det hele fungerer ved at folkene bak tjenesten har lastet ned hele filmbiblioteket som torrent-filer. Deretter bruker de programmet for å sende disse torrentfilene til brukeren av programmet, men altså gjennom et enkelt grensesnitt. For her er det bare å trykke «Play»; filmen skal da starte å spille av automatisk.

Når alt kommer til alt er dette kun en enklere måte å drive piratkopiering på, siden man teknisk sett fortsatt forholder seg til torrentfiler.

Brukeren av programmet vil på sin side bidra til å sende filmene videre til andre brukere. Hundrevis av megabyte, kanskje til og med gigabyte, kan dermed gå med til opplasting til andre brukere. Det hele skjer i bakgrunnen mens filmen spilles av.

Teknologia.no oppfordrer ikke til noen form for ulovlige aktiviteter på internett, heller ikke bruk av programmet som omtales i denne artikkelen.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB