Skrur iPhone seg av i kulda?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 21. mars 2014, kl. 12:25

Foto: Yuichiro Haga / Flickr

Foto: Yuichiro Haga / Flickr

Du er ikke alene om du opplever dette problemet.

Telefonene våre er akkurat som oss – de liker ikke kulde.

Kulde kan føre til at telefonene slutter å fungere slik de skal. Touch-funksjonaliteten kan svikte, batteriet kan svikte og telefonene kan i de verste tilfellene skru av helt av og nekte å skru seg på igjen.

Smarttelefonbrukere verden over har fått erfare dette, men vi som bor i kalde strøk har nok mer erfaring med dette enn de fleste.

Apples råd: – Ikke bruk telefonen når det er kaldere enn 0º C

Uten å ha noen vitenskapelige bevis for det, ser det ut til at iPhone-brukere er rammet hardest av kuldeproblemet, selv om problemet nok gjelder nok alle smarttelefoner.

På Apples offisielle diskusjonsforum flommer det over av innlegg der brukere uttrykker sin frustrasjon over batteriproblemer i kulda.

Apple skriver på sine nettsider at iPhone ikke bør brukes dersom gradestokken viser en temperatur på under 0º C. Riktignok kan den oppbevares i temperaturer i opp mot -20º C, men den bør ikke brukes under slike ekstreme temperaturer.

«Lave og høye temperaturforhold kan midlertidig redusere batterilevetid eller føre til at enheten endrer seg atferd for å regulere temperaturen», skriver Apple.

For å holde din iPhone varm, kan du holde den tett inntil kroppen, eller bruke et beskyttelsesdeksel, eventuelt en «mobilvott».

Dette er nok ikke en perfekt løsning, men den kan i det minste bidra til noe lengre batteritid.

iPhone 4s tålte kulda dårligst

Som nevnt er det nok ikke bare iPhone-brukere som opplever batteritrøbbel ute i kulda. Dette er et generelt problem som gjelder de fleste telefoner, noe Finlands MikroPC (PCWorld) også kan bekrefte. Teknologibladet testet 15 mobiltelefoner for å se hvordan de taklet svært kalde temperaturer.

Samtlige av telefonene sluttet å fungere da de ble kalde nok. Den første telefonen som sa takk for seg var iPhone 4s – denne slo seg av temperaturen var -10º C. Telefonen som holdt ut lengst var Samsung Galaxy S II. Denne modellen sitt batteri døde først da temperaturen nådde – 35 º C.

Men midit i mellom iPhone 4s og Samsung Galaxy S II var det en rekke telefoner som fikk trøbbel i kulda. Se full oversikt her. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB