Candy Crush kommer med oppfølger til Soda Saga


Trond Eilertsen
Publisert 21. november 2014, kl. 13:01

Spillet har allerede solgt for 800 millioner dollar i løpet av juni, og spillprodusenten som har hatt en gedigen suksess med Candy Crush Saga, har bestemt seg for en relansering i form av en oppfølger.

Lanseringen skjedde nylig, men bare for Facebook Inc.-brukere. En selvstendig app for både Android og iOS vil antakelig komme før jul, men King har ikke røpet noen detaljer ennå.

Vil heller skape en merkevare av Candy Crush fremfor Saga

”Vi ser ikke på dette som en oppfølger. Det er bare et tillegg for å ta hensyn til alle dem som elsker Candy Crush. Dette spillet er fortsatt stort, og vil kontinuerlig oppgradere det til nye nivåer”, sier King’s kreative direktør, Sebastian Knutsson.

”Dette er en av de største lanseringene vi har gjort noensinne. Vi ønsket å skape noe mer ut av Candy Crush. Men du kan spille det nye spillet side om side med originalen, og begge to vil bli utviklet videre parallelt”, fortsetter han.
Det er ikke så overraskende at det nye spiller nå inkluderer brus og mineralvann. Det skaper sin egen balanse når spillere har som mål å matche søtsaker og skape nye kombinasjoner, noe som brakte King så stor suksess i utgangspunktet. Det virker som om King, som har benyttet ”Saga” i alle puslespillene sine, nå går over til å bruke ”Candy Crush” som eget brand. Det har vært spillprodusentens største suksess, men er det siste blitt mindre synlig.

Riccarod Zacconi, administrerende direktør for King, er oppmerksom på dette. Han sier at ”Candy Crush var på topp i tredje kvartal i fjor, og vi har vært klar over at det ikke ville være så mange spillere som kom til å registrere seg i andre kvartal i år”.

“Vi vet at vi har kapasitet. Dersom vi fortsetter å utvikle Saga, og fordi det er liten tvil om at mange nå etterligner oss, er det selvsagt en risiko. Men vi føler oss smigret over å bli kopiert. Det betyr at vi har skapt en trend som er blitt trendsettende… Men nettopp fordi det er blitt mainstream, må vi tilføre spillet noe nytt”, sier han som forklaring på utviklingen og introduksjonen av Soda Saga.

soda saga

Utvider markedet

Selskapet er ikke lenger bare en ensidig puslespillprodusent, noe som ble understreket ved at de nylig kjøpte opp Singapore-selskapet Nonstop Games. Det er et signal til markedet om at de i fortsettelsen ønsker å satse utenfor kjernekonseptet sitt.

“Vi har vår styrke i det vi allerede gjør, og har et stort nettverk av spillere, men vi ønsker å tilby brukerne våre noe mer, og Nonstop hadde den erfaringen vi trengte i dette segmentet”, sier han. ”Da vi skulle planlegge fremover mot 2016, innså vi at vi trengte en mer sammensatt portefølje spill, selv om mange av de nye spillene er i en tidligfase med hensyn til ferdigstillelse”, fortsetter Knutsson. Bakgrunnen var et intervju som handlet om den økende fremveksten av mobil gaming.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB