Mac brukerne strømmer til Yosemite


Trond Eilertsen
Publisert 8. november 2014, kl. 11:17

Mac-brukere ser ut til å være gale etter å prøve Apples nye operativsystem, Yosemite, til tross for visse Wifi problemer.

Apples nye operativsystem, OS X Yosemite, kom for rundt en måned siden.

Ifølge analysehuset Net Applications kjører netsen hver femte Mac – 19,4 prosent – nå med Yosemite. Den slår dermed forgjengeren Mavericks i utbredelse i løpet av den første måneden etter lansering.

apple-yosemiteNet Applications måler såkalt ‘user share’ ved å måle fra hvilke operativsystem besøkende på et stort antall nettsteder over hele verden kommer fra. Ifølge selskapet hadde hver tiende Mac-bruker lastet ned Mavericks en måned etter lanseringen i oktober i fjor.

Forskjellen kan skyldes at Apple valgte å la Yosemite komme ut til omkring en millioner brukere i en tidlig betaversjon – Apples første beta på mange år.

WIFI-problemer
Utrullingen av Yosemite har ikke vært problemfri. Umiddelbart etter lanseringen begynte det nemlig å strømme inn med klager over at det nye operativsystemet kunne få Mac-datamaskinene til å fryse helt eller delvis pga Wifi-forbindelsen.

Problemene ser imidlertid ikke ut til å ha noen effekt på Mac-brukernes villighet til å oppgradere til Yosemite. Ifølge Net Applications målinger er det spesielt Mavericks-brukerne som oppgraderer til Yosemite.

Andelen av Mavericks-baserete Mac-datamaskiner sank med 11,6 prosent siden lanseringen av Yosemite. 51,9 prosent av verdens Mac-maskiner kjører nå med Mavericks. Andre versjoner som Lion, Mountain Lion og Snow Leopard ligger på 8 til 10 prosent.

Det regnes for viktig for Apple at Mac-brukerne relativt raskt tar Yosemite i bruk, siden håpet er at Yosemites såkalte «Continuity» funksjon kan være med på å sette nytt fart i salget av både iPhone og iPad.

Apple har nå sluttet å distibuere sikkerhetoppdateringer til eldre versjoner som Lion, Snow Leopard og Leopard.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB