Skrift på gravmonumenter


Trond Eilertsen
Publisert 13. november 2014, kl. 10:44

Hva slags skrift skal vi ha på gravstenen? De 2 mest vanlige skriftene på gravstein er inngravert skrift og bronsetegn. Inngravert skrift ilegges sort, hvit eller sølv farge, eller 22-23 karat bladgull. Holdbarheten på dette varierer, men etter 10-20 år vil skriftfargen slites og oppussing trengs. Bladgull slites ofte litt fortere sammenlignet med lakk og farge.

Torgard Monument leverer gravstener i naturstein og andre gravstener, de har lang erfaring med forskjellige måter å lage skrift på gravstener.

Torgard Monument er behjelpelig med all oppussing av gravmonumenter i Midt-Norge. Bronsebokstaver på gravminnet trenger ikke vedlikehold. Dette er støpte bokstaver som ligger utenpå gravsteinen, på bronsetegnets bakside står det ut 2 pinner som bores og limes inn i steinen. Bronseutsmykning har gjerne et lag med klarlakk som vil slites etter hvert som årene går. Bronsen vil gjerne få et mørkere utrykk, men dette er en naturlig prosess som ikke vil være skjemmende.

Det finnes også mange skrifttyper å velge i mellom både ved bronsetegn og inngravert skrift. Torgard Monument kommer gjerne med et ferdig oppsett av navn i forskjellige skriftyper hvis man ønsker det. Inngravert signatur/håndskrift på gravsteinen er mer og mer brukt de siste årene. Dette gir et fint og personlig preg over gravminnet, og det er ikke slik at dette bare passer til de som hadde vakker løkkeskrift. Hver og en signatur er unik.

I tillegg til tradisjonelle skrifter så leverer Torgard Monument helstøpte bronseplater med navn.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB