Teknologien som kan realisere ditt hjemmekontor


Trond Eilertsen
Publisert 16. mars 2015, kl. 12:10

Teknologiske framskritt har gjort det enklere enn noen gang å kommunisere med hverandre. Enten du ringer en venn på den andre siden av jorda ved hjelp av videotelefoni eller bare sender en kort tekstmelding for å fortelle at du er sen, finnes det et rikt utvalg av software og hardware som har det gjort enkelt å opprette alle tenkelige forbindelser – hvor du enn er.

Og det er ikke bare i private sammenhenger det har skjedd mye innen kommunikasjon. Hjemmekontoret er en arena innen næringslivet hvor det har skjedd en rivende, teknologisk utvikling de siste årene. Kombinasjonen av å utføre et fullgodt arbeid via nett samtidig som man nyter noe av den hjemlige komforten, har lokket mange til å arbeide på denne måten. Hvis du er en av dem som drømmer om å få deg et eget hjemmekontor, er det riktignok lurt å ta noen riktige og nødvendige skritt først for at drømmen kan bli realisert. Vi hjelper deg gjerne med noen tips.

Lagringsenheter
1024px-35-Hard-Drive-OverheadDe fleste bedrifter som jobber mye via nett, har bygd egne rom for plasskrevende servere. Samtidig går den teknologiske utviklingen stadig i retning av mindre og mobile lagringsløsninger. Nå er det for eksempel et stort fokus i markedet på hvordan man kan få lagret alle sine filer på bare én minnebrikke eller et SD- kort. Så i tillegg til at det er nyttig å ha stor lagringskapasitet på de stasjonære maskinene på jobben, er det også viktig å kunne frakte med seg så mye lagret informasjon som mulig. Eksterne harddisker selges nå til gunstige priser, og noen av harddiskene har fått mer enn 1 TB lagringskapasitet. Og noen trådløse, bærbare harddisker, som Seagate Wireless Plus, tillater at mange enheter kan få tilgang til databasen samtidig via WiFi- tilkobling.

Trådløs teknologi
wifiEt uryddig kontor kjennetegnes ofte av ledninger som flyter rundt mellom maskiner og stikkontakter og lett vikler seg inn i hverandre. Dette utgjør både en helsemessig risiko og en sikkerhetsrisiko. Det er ikke nødvendigvis billig å melde rask overgang til trådløs teknologi, deriblant å investere i en laptop. Men fordelene ved å skape et ryddigere kontor og lettere kunne jobbe på flere steder med det samme utstyret, er verdt å ta i betraktning og kan veie tungt.

Hvis du skal holde en presentasjon eller sette en agenda på et møte, kan et nettbrett være vel så anvendelig for raske demonstrasjoner som en stasjonær maskin eller en laptop. Nettbrettet kan også forbedre dine presentasjonsevner ved at du raskt kan hente fram og benytte deg av ulike kilder til informasjon.

Skylagring
Et annet alternativ for lagring er skylagring. Om du er ute av kontoret eller borte fra hjemme-PC- en, vil skylagringen gi deg rask og enkel tilgang til filene som du trenger. Siden denne lagringsformen er tilgjengelig fra alle synkroniserte enheter, vil du lett kunne finne igjen notater på laptopen som du tidligere har tatt på smarttelefonen din.

Det enorme utvalget av teknologiske løsninger som finnes i markedet i dag, gjør at det aldri har vært enklere eller rimeligere å legge til rette for jobbing på andre arenaer enn inne på det tradisjonelle kontoret. Det du investerer i teknologiske hjelpemidler, kan du raskt tjene inn ved å bli mer effektiv, både på kontoret på jobben, når du er ute og reiser og når du sitter på hjemmekontoret.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB